Σύμφωνα με δικές της πληροφορίες, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας συνέλαβε δύο πράκτορες της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) στο Καλίνινγκραντ.
Όπως ανακοίνωσε η ρωσική μυστική υπηρεσία, οι ύποπτοι συνέλεξαν αρχικά πληροφορίες από τη Λιθουανία για τα προστατευτικά μέτρα κατά μήκος των ρωσολιθουανικών συνόρων προκειμένου να περάσουν λαθραία πράκτορες στην Ρωσία ή να διαπράξουν εγκλήματα στην Ρωσία στο μέλλον. Οι υπάλληλοι του GUR πιάστηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν παράνομα τα σύνορα.
Η ανακοίνωση της FSB συνεχίζει:
«Κατά την διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι δευτερεύων στόχος της επιχείρησης ήταν η απαγωγή ενός ανήλικου πολίτη της Ρωσίας και η παράνομη μεταφορά του πέρα από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απίστευτο: Οπαδός της Εθνικής Αγγλίας πουλάει το σπίτι του για να ακολουθήσει την ομάδα στο Μουντιάλ
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού
- ΔΥΠΑ: Ανάρτηση του Μητρώου Ωφελούμενων-Eργαζόμενων για το νέο πρόγραμμα 750 ευρώ









