Το Κατάρ προχωρά στην άμεση πώληση συνολικά 12 εκ των μαχητικών τύπου Mirage 2000 που διαθέτει σε αεροπορική εκπαιδευτική εταιρεία.
Η αγοράστρια εταιρεία, Aviation Ares, πρόκειται να αγοράσει τα 12 μεταχειρισμένα Mirage 2000-5 του Κατάρ και να τα εντάξει στο δυναμικό της για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης ως Agressor σε αεροπορίες που επιθυμούν τέτοιου είδους εκπαίδευση όπως είναι για παράδειγμα η αμερικανική Top Aces η οποία έχει στη διάθεσή της αεροσκάφη τύπου Mirage F-1 και άλλες.
Το ερωτηματικό στην εν λόγω είδηση, οποία δημοσιεύθηκε από γαλλικούς ιστό τόπους, είναι ότι το Κατάρ έχει μεν λόγο για απόσυρση ή πώληση των Mirage 2000-5 του λόγω της αγοράς των Rafale, αλλά η έλευση των Rafale απέχει αρκετά ακόμα από το να ολοκληρωθεί με τους Καριανούς να έχουν παραλάβει μερικά μόνο εκ των 36 Rafale που έχουν παραγγείλει.
Γι αυτό είναι άξιο απορίας, σε περίπτωση που ισχύει η είδηση, το πως σκέφτονται οι Άραβες για τη σύνθεση της αεροπορίας τους. Η όλη λογική της διάθεσης αεροσκαφών σε εταιρείες εκπαίδευσης, σταδιακά κερδίζει έδαφος, τόσο για τις χώρες που πωλούν τα μαχητικά τους, όσο και για τις χώρες που προτιμούν να αγοράζουν τις υπηρεσίες κάποιας εταιρείας για το ρόλο των επιτιθέμενων κατά τη διάρκεια των ασκήσεών τους ώστε οι αεροπόροι τους να μη χάνουν χρόνο πτήσης υποδυόμενοι τους αντιπάλους.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ερντογάν για τον πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Ιράν: «Προειδοποιούμε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό»
- ΗΠΑ: Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Θα δικαστεί στις 4 Μαΐου
- Ο Τραμπ απομάκρυνε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Κρίστι Νόεμ – Θα αναλάβει άλλο πόστο
- Το φυσικό αέριο έφτασε και στην Άμφισσα – Ολοκληρώνεται ο κύκλος των συγχρηματοδοτούμενων έργων στη Στ. Ελλάδα
- Σημαντικές δηλώσεις από το Ιράν για την συνέχεια και τα Στενά του Ορμούζ
- Στη φυλακή ο 38χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο της συντρόφου του στον Κολωνό: «Δηλώνω αθώος – Πέθανε λόγω ηπατικής νόσου»
- Σε κατ’ οίκον περιορισμό μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, 22χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
- Ο Μακρόν συζητά “για να μην συρθεί σε πόλεμο ο Λίβανος”
- Φινλανδία: Απόφαση άρσης απαγόρευσης εγκατάστασης πυρηνικών όπλων εν καιρώ πολέμου
- Πώς η βελτίωση της ευελιξίας αεροσκαφών και UAV «περνάει» μέσα από τα γεράκια, σύμφωνα με ερευνητές









