Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε drone που είχαν εκτοξεύσει Χούτι της Υεμένης

Το αντιτορπιλικό USS Carney θεώρησε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος - ιρανικής κατασκευής KAS-04 - αποτελούσε απειλή και το κατέρριψε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα


Ένα πολεμικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ το οποίο έπλεε κοντά στο στενό Μπαμπ ελ Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο, όπως αναφέρεται είχε εκτοξευθεί από τους Χούτι της Υεμένης, δήλωσε την Τετάρτη Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το Associated Press o αξιωματούχος δήλωσε ότι, σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, το αντιτορπιλικό USS Carney θεώρησε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος – ιρανικής κατασκευής KAS-04 – αποτελούσε απειλή και το κατέρριψε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα, καθώς το πλοίο κινούνταν προς το στενό.

Η κατάρριψη έρχεται μία ημέρα μετά την πτήση ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους σε απόσταση 1.500 μέτρων από το αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower, καθώς αυτό εκτελούσε πτητικές ασκήσεις σε διεθνή ύδατα στον Αραβικό Κόλπο.

Ο αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Μπραντ Κούπερ, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, ανέφερε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «παραβίασε τις προφυλάξεις ασφαλείας», καθώς δεν παρέμεινε σε απόσταση μεγαλύτερη των 10 ναυτικών μιλίων από το πλοίο. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αγνόησε πολλαπλές προειδοποιήσεις αλλά τελικά απομακρύνθηκε.

(με πληροφορίες από protothema. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί