Το Ιράν θα παραλάβει μέσα στις επόμενες ημέρες την πρώτη παρτίδα της τελευταίας γενιάς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi SU-35 , μετέδωσαν σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.
Το Ιράν είχε αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας Etemad. Η πρώτη παράδοση πρόκειται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά σύμφωνα με αναφορές, το Ιράν θα παραλάβει συνολικά 24 νέα μαχητικά αεροσκάφη.
Το υπουργείο Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε πέρυσι ότι η χώρα απέκτησε μαχητικά ελικόπτερα Mi-28H και Yak-130 από τη Ρωσία εκτός από τα SU-35.
Έπειτα από την κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015, η οποία είχε ως στόχο να αποτρέψει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και την επακόλουθη επαναφορά των δυτικών κυρώσεων, η Τεχεράνη έχει εντείνει τις σχέσεις της με τη Μόσχα.
Η Δύση κατηγορεί το Ιράν ότι στηρίζει τη Ρωσία με υλικοτεχνική στρατιωτική στήριξη στον πόλεμο της Μόσχας κατά της Ουκρανίας και συγκεκριμένα ότι η Τεχεράνη προμηθεύει την Μόσχα με τα αποκαλούμενα drones καμικάζι, τα οποία, σύμφωνα με την Δύση, έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Η Τεχεράνη αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς της Δύσης.
απεμπε-EPA-Sputnik pool photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















