Οι Καναδοί έχουν στείλει εδώ και καιρό στην Ουκρανία έναν αριθμό από στρατιωτικούς των οποίων ο ρόλος είναι η εκπαίδευση των Ουκρανών συναδέλφων τους με βάση τα δυτικά πρότυπα αλλά και η παροχή διαφόρων συμβουλών και ευκολιών με βάση την εμπειρία που έχουν αυτά τα στελέχη.
Λόγω του φόβου για επικείμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, όπως διαδίδουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης με προεξάρχουσες τις ΗΠΑ, οι Καναδοί προχώρησαν στην απόφαση να αποσύρουν τους συμβούλους τους από την ανατολική Ουκρανία και να τους τοποθετήσουν σε ασφαλή περιοχή της κεντρικής Ουκρανίας η οποία βρίσκεται δυτικά του ποταμού Δνείπερου.
Breaking: Canadian Defense Minister Anita Anand says all Canadian military trainers in Ukraine have been moved west of the Dnieper River "to keep our Canadian armed forces safe and secure" amid Russian invasion threat. Story coming soon to @globeandmail
— Mark MacKinnon (@markmackinnon) January 30, 2022
Οι περιοχές στα ανατολικά του Δνείπερου θεωρούνται πλέον φανερά ως επικίνδυνες για να βρίσκονται εκεί δυτικοί στρατιωτικοί σύμβουλοι τη στιγμή που η Ρωσία είναι ικανή να σαρώσει τα ανατολικά ανά πάσα ώρα και στιγμή με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι απεσταλμένοι και το υδάτινο εμπόδιο του Δνείπερου θεωρείται ένα ικανό εμπόδιο αλλά και απώτατο όριο πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
Εκτός των Καναδών στρατιωτικών συμβούλων, στην Ουκρανία παρίστανται και άλλοι στρατιωτικοί σύμβουλοι από την Αγγλία, τις ΗΠΑ, την Πολωνία οι οποίοι μετά το 2016 βρίσκονται συνεχώς στη χώρα για να αυξήσουν το ποιοτικό επίπεδο του Ουκρανικού Στρατού ο οποίος δεινοπάθησε κατά τις επιχειρήσεις του 2014-2015 στην Ανατολική Ουκρανία κατά των Ρώσων αυτονομιστών.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Β. Κορέα εκτοξεύει πυραύλους μικρού βεληνεκούς προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας
- Μ. Ανατολή: Το πετρέλαιο υποχωρεί κάτω από τα 100 δολάρια, άλμα καταγράφουν οι μετοχές
- Αμερικανός ΥΠΑΜ: Αν το Ιράν δεν παραδώσει το ουράνιο του οι ΗΠΑ θα το πάρουν με κάθε μέσο, vid
- ΙΣΑ: Έντονη αντίθεση με τροπολογία που περιορίζει την πρόσβαση των ασθενών στον εξειδικευμένο ιατρό
- Γερμανία: Γυναίκα δάγκωσε εργαζόμενο στους σιδηροδρόμους ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί
- Πολεμικό σόου Μέσης Ανατολής: Όλες οι πλευρές παρουσιάζονται ως… «νικήτριες»
- Εκεχειρία στο Ιράν, αλλά αιματοκύλισμα στον Λίβανο: Νέοι βομβαρδισμοί στη Βηρυτό
- Βανς: Απογοητευτήκαμε από πολλούς πολιτικούς ηγέτες στην Ευρώπη
- Δέκα ερωτοαπαντήσεις σχετικά με την απαγόρευση πρόσβασης στα social media για τους ανηλίκους
- Πτώσεις δένδρων από τους ισχυρούς ανέμους στη Θεσσαλονίκη









