Περιπολίες Ταϊβανέζικων F-16 οπλισμένων με Harpoon (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Κίνα θα προχωρήσει σε ασκήσεις οι οποίες θα προσομοιάζουν την απόβαση και έπειτα κατάληψη των νήσων Dongsha στο βόρειο τμήμα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, κίνηση η οποία είναι ευθεία πρόκληση για την Ταϊβάν.

Ως απάντηση στην κίνηση αυτή των Κινέζων, η Ταϊβάν πλέον στέλενει σε περιπολίες τα μαχητικά αεροσκάφη της F-16 οπλισμένα με κανονικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon έτοιμους προς βολή εναντίων των Κινεζικών σκαφών.

Ο δημοσιογράφος Rob Choo έδωσε τις φωτογραφίες από 2 οπλισμένα μαχητικά F-16 της  5ης TFW που εδράζεται στο Hualien και είναι επιφορτισμένη με την προσβολή ναυτικών στόχων.

Είναι διαχρονική θέση της Κίνας να ενώσει την Ταϊβάν με την υπόλοιπη Κίνα και γι αυτό δεν αναγνωρίζει την Ταίβάν ως ξεχωριστό κράτος. Τα τελευταία χρόνια, αύξηση του Κινεζικού Ναυτικού σε πλοία, δυνατότητες και ποιότητα, φέρνει σε δύσκολη θέση την Ταϊβάν η οποία χρειάζεται ενίσχυση και γι αυτό προχώρησε σε προμήθεια επιπλέον επάκτιων αντιπλοϊκών πυραύλων από τις Η.Π.Α. και θα αναβαθμίσει 66 μαχητικά F-16 στο επίπεδο Block 70/72.