Υψηλού ρίσκου χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ τη μεταφορά πολωνικών μαχητικών στην Ουκρανία και τελικά απορρίπτουν το σχέδιο, όπως ανακοίνωσε ξανά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, διεμήνυσε στον Πολωνό ομόλογό του ότι δεν υποστηρίζει τη μεταφορά των MiG-29, τη δεδομένη χρονική στιγμή, στην Ουκρανία.
«Ο υπουργός τόνισε ότι δεν υποστηρίζουμε τη μεταφορά επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή και επομένως δεν επιθυμούμε να θέσουμε τα αεροσκάφη υπό τη δική μας κατοχή», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου σε σχετική ενημέρωση.
Ο Όστιν και ο Πολωνός υπουργός Άμυνας μίλησαν τηλεφωνικά το πρωί της Τετάρτης, αφότου το Πεντάγωνο εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση – την προηγούμενη ημέρα – διαμηνύοντας ότι η πολωνική πρόταση για μεταφορά των MiG-29 σε αμερικανική στρατιωτική βάση στη Γερμανία δεν είναι μια λογική επιλογή.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, η απόρριψη της συγκεκριμένης πρότασης για μεταφορά μαχητικών από την Πολωνία βασίζεται στο επιχείρημα περί αποφυγής μιας σύγκρουσης ανάμεσα στη συγκεκριμένη χώρα και τη Ρωσία.
Αναλυτικά η προ ενός 24ωρου ανακοίνωση του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών:
«Οι αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας, μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ του Προέδρου και της κυβέρνησης, είναι έτοιμες να αναπτύξουν – άμεσα και δωρεάν – όλα τα αεροσκάφη MIG-29 τους στην αεροπορική βάση Ραμστάιν και να τα θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ταυτόχρονα, η Πολωνία ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να μας παράσχουν μεταχειρισμένα αεροσκάφη με αντίστοιχες επιχειρησιακές δυνατότητες. Η Πολωνία είναι έτοιμη να καθορίσει αμέσως τους όρους αγοράς των αεροπλάνων.
Η πολωνική κυβέρνηση ζητά επίσης από άλλους Συμμάχους του ΝΑΤΟ – ιδιοκτήτες αεριωθούμενων αεροσκαφών MIG-29 – να ενεργήσουν στο ίδιο πνεύμα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πολωνία διαθέτει στις τάξεις της 21 μονοθέσια και 9 διθέσια MiG-29.
Την ίδια ώρα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ανέφερε σε δηλώσεις του πως «ο Πούτιν δεν θα σταματήσει ποτέ και θα επιδιώκει πάντα να επεκτείνει την αυτοκρατορία του».
(ΦΩΤΟ:Pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αθώος δήλωσε ο γιος του σκηνοθέτη Ρομπ Ράινερ που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους γονείς του
- Το Ισραήλ προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια εν μέσω έντασης ΗΠΑ-Ιράν
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κτίριο των πρώην Κεραμείων Αλλατίνη – Επί ποδός η Πυροσβεστιή
- «Ελ. Βενιζέλος»: Συνελήφθη 39χρονος με 21 κιλά κάνναβης μέσα στην αποσκευή του
- Βίντεο: Ο Αντώνης Ρέμος τραγούδησε στο κατάμεστο London Palladium και ξεσήκωσε το κοινό
- Με «κόλαση» απειλείται η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αν αποτύχει ο διάλογος – Τι ανέφερε το Ιράν
- Βρετανία: Συνελήφθη ο πρώην πρεσβευτής Μάντελσον, για εμπλοκή του στο σκάνδαλο Έπσταϊν
- ΟΗΕ: Η Βενεζουέλα ζητά την απελευθέρωση του “συνταγματικού προέδρου” της, Νικολάς Μαδούρο
- Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας – Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς
- Η “παλλόμενη καρδιά” του παγετώνα Στόουνμπριν στη Νορβηγία – Τι ανακάλυψαν επιστήμονες της NASA, vid
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ









