Παράταση μέχρι το 2021 στο διαγωνισμό FOS των ελικοπτέρων Super Puma

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΔΑΕΕ, ο 2ος διαγωνισμός για την εν συνεχεία υποστήριξη των ελικοπτέρων AS-3332C1 Super Puma που έχει προκηρυχτεί από τις 16 Οκτωβρίου 2020, αναβάλλεται.

Η προθεσμία για την υποβολή των καταληκτικών προσφορών για από τους ενδιαφερόμενους, είχε χρονικό όριο τη 2α Δεκεμβρίου 2020. Η αναβολή αυτή γίνεται λόγω της κατάστασης και των δυσκολιών που έχει δημιουργήσει η πανδημία διεθνώς με αποτέλεσμα η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης οικονομικών προσφορών να μετατεθεί για τις 3 Φεβρουαρίου 2020.

Το οικονομικό κόστος του προγράμματος για την υποστήριξη των  ελικόπτερων έρευνας και διάσωσης Super Puma ανέρχεται στο ποσό των 37.767.204 ευρώ και αφορά την περίοδο 2021-2024. Μέχρι τώρα τα ελικόπτερα αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς η προηγούμενη σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης είχε λήξει και παρ’ ότι ο διαγωνισμός είχε προκηρυχτεί από το Δεκέμβριο του 2017, αυτός δεν είχε ευοδώσει.

 Το πρόγραμμα αυτό είναι στα πλαίσια της προσπάθειας του Υπουργείου Αμύνης να επαναφέρει τα ήδη υπάρχοντα συστήματα  σε μάχιμη κατάσταση. Θυμίζουμε ότι τα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης είναι πάρα πολύ σημαντικά από τη στιγμή που η Ελλάδα περιβάλλεται από θάλασσες και θα χρειαστεί ανάκτηση πιλότων και άλλων σε αυτές.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί