Το πρώτα ραντάρ τύπου Sea Fire παραδόθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία Thales στα γαλλικά ναυπηγεία της Naval Group για να τοποθετηθεί στην πρώτη φρεγάτα τύπου FDI που ναυπηγείται ήδη και θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.
Το SeaFire είναι το νέο ραντάρ διάταξης AESA της Thales με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων, ικανότητα παρακολούθησης έως και 800 στόχων ταυτόχρονα και εμπλοκής τουλάχιστον 16 εξ αυτών με τους πυραύλους επιφανείας -αέρος με τους οποίους είναι εξοπλισμένο το πλοίο-φορέας του ραντάρ.
Η Thales κατασκευάζει συνολικά 5 ραντάρ του τύπου τα οποία προορίζονται για τις νέες φρεγάτες FDI του Γαλλικού Ναυτικού και θα ναυπηηγηθούν μέσα στη δεκαετία που διανύουμε. Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει τις γαλλικές FDI(Belh@ara) για τη νέα φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, το ραντάρ αυτό θα είναι και το κύριο χαρακτηριστικό τους.
Παρά τις αναφορές ότι η παράδοση του πρώτου ραντάρ του τύπου θα καθυστερούσε πιθανότατα από την Thales, αυτό τελικά δεν ίσχυσε και η εταιρεία παρέδωσε το πρώτο πλήρως λειτουργικό SeaFire στο Γαλλικό Ναυτικό εντός του χρονοδιαγράμματος.
Περισσότερα για το SeaFire και τις δυνατότητές του μπορείτε να διαβάσετε σε αναλυτικό άρθρο μας εδώ:
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καταδίκη 63χρονου για τροχαίο στη Βέροια – Οδηγούσε μεθυσμένος, τραυματίζοντας θανάσιμα 55χρονο
- Ο Χ. Θεοχάρης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κοινή διακήρυξη οικονομικής συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας
- Ηράκλειο: Σύλληψη 27χρονου για ναρκωτικά – Κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης και σχεδόν ένα κιλό κάνναβης
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 11 και 12 Νοεμβρίου στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης
- Χωρίς προβλήματα τα Χανιά από τις έντονες βροχοπτώσεις
- Κουπιάνσκ: Σε πόσες μέρες θα απελευθερωθεί το ανατολικό τμήμα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται
- “Τόσκα” – Πουτσίνι: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – Μία επιπλέον παράσταση στις 9/1
- Πυρηνικές δοκιμές: Επικίνδυνο γαϊτανάκι όλο αυτό που συμβαίνει
- Κυβέρνηση για αγρότες και ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικά οι πληρωμές του Νοεμβρίου»
- Γάζα: Τι φέρεται να πρότεινε η Αίγυπτος για τους μαχητές της Χαμάς









