Παραδόθηκαν τα πρώτα Su-35 στην Αίγυπτο

Παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν ως προς την προμήθεια των αιγυπτιακών Su-35 από τη Ρωσία και είχαν να κάνουν με τον εξωτερικό παράγοντα, το πρόγραμμα προχώρησε κανονικά για τους Αιγύπτιους με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες , τα πρώτα 5 Su-35 να έχουν παραδοθεί ήδη στην Αιγυπτιακή Αεροπορία.

Είχαμε παρακολουθήσει το ζήτημα σε άρθρο μας εδώ: https://www.el.gr/war/ypo-apeili-kyroseon-ek-ton-i-p-a-i-aigyp/ στο οποίο εξηγούσαμε λακωνικά το πλαίσιο της συγκεκριμένης προμήθειας. Οι Η.Π.Α. είχαν δηλώσει ότι υπάρχει η πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις στην Αίγυπτο λόγω αυτής της αγοράς από μέρους της, των ρωσικών αεροσκαφών.

Με τα πρώτα 5 αεροσκάφη του τύπου να παραλαμβάνονται από την Αίγυπτο και να απομένουν ακόμα 19 προς παράδοση από τη Ρωσία προς την Αίγυπτο, μένει να δούμε αν οι Η.Π.Α. θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Αίγυπτο για την αγορά και παραλαβή των ρωσικών αεροσκαφών. Η όλη λογική πίσω από  την επιβολή των κυρώσεων στην Αίγυπτο έτσι ώστε να μην παραλάβει τα ρωσικά Su-35S έχει να κάνει με το ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική στην περιοχή, οφείλει να προστατεύει την υπεροπλία του Ισραήλ στην περιοχή με όλα τα δυνατά μέσα.

Παρ’ ότι η Αίγυπτος, μετά τον πόλεμο του 1973, είχε ηττηθεί, μετεξελίχθηκε σε έναν ήσυχο και συνεργάσιμο γείτονα του Ισραήλ και αυτός ήταν και ο παράγοντας που ηρέμησε τα πράγματα όσον αφορά το Ισραήλ αφού η ύπαρξή του πλέον έπαψε, τουλάχιστον για πολλά χρόνια από τότε, να απειλείται. Αυτό εξασφαλίστηκε όχι μόνο μέσω τις διπλωματίας, αφού το λόγο είχαν πάρει τα όπλα αλλά, και επειδή οι Η.Π.Α. φρόντισαν το Ισραήλ να λαμβάνει όσα χρειάζεται για να διατηρεί την υπεροπλία του ως προς όλες τις γειτονικές αραβικές χώρες.

Οι Αιγύπτιοι είναι αποφασισμένοι να αγοράσουν από οποιονδήποτε προσφέρει μαχητικά εγνωσμένης αξίας, σε μία καλή τιμή και με πολύ γρήγορο χρόνο παράδοσης. Τα 5 Su-35S αναχώρησαν από το Khabarovsk όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της Komsomolsk  όπου και κατασκευάστηκαν. Οι Ρώσοι έχουν πετύχει έναν πολύ καλό αριθμό παραγόμενων μαχητικών ανά χρόνο και η ολοκλήρωση και μεταβίβαση των πρώτων Su-35S  στην Αίγυπτο έγινε τάχιστα.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.