Οι Χιλιανοί έψαχναν καιρό να βρούν κατάλληλα, για τις ανάγκες τους, μεταχειρισμένα πλοία τα οποία θα εντάσσονταν στη δύναμη του Χιλιανού Ναυτικού σχετικά άμεσα καθώς οι ανάγκες έτρεχαν.
Κατέληξαν τελικά στα πλοία Adelaide τα οποία θα αποσύρονταν από την ενεργό δράση, από το ναυτικό της Αυστραλίας οπότε και ολοκλήρωσαν τη συμφωνίας με τους Αυστραλούς με τα μελλοντικά πληρώματα των πλοίων να μεταφέρονται στην Αυστραλία για εκπαίδευση από τους Αυστραλούς στα συστήματά τους και το χειρισμό τους.
Τα πλοία παραδόθηκαν τελικά στο Χιλιανό Ναυτικό μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των πληρωμάτων, στις 15 Απριλίου μετά από επίσημη τελετή.
Day 2 of hand over of our Aussie ships.
— Nicky Williamson 🌏✈️💚💛 (@NickyWill100) April 15, 2020
Lovely hearing them sing their national anthem and unfortunately just cut off before the Priest started to bless the ship in English and Spanish(?) ⚓️
But what flag is this? I think I got it wrong yesterday? pic.twitter.com/dezI2Hux4Q
Το ζήτημα με τα δύο πλοίο αυτά πλοία είναι ότι αρκετοί θεωρούσαν ότι θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία για την Ελλάδα να έπαιρνε υπό δική της κατοχή τα συγκεκριμένα πλοία . Η αλήθεια είναι ότι ο τότε Α/ΓΕΝ είχε ταχθεί κατά της αγοράς των συγκεκριμένων πλοίων αφού τα πλοία ήταν ηλικιακά λίγο πιο μεγάλα από τη φρεγάτα Ύδρα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το κόστος μόνο του σκάφους κατά τα λεγόμενά του ανερχόταν στα 180 εκ. δολάρια. Τα πλοία επίσης είχαν διανύσει πάνω από 900 ναυτικά μίλια στα χρόνια υπηρεσίας τους στο Αυστραλιανό Ναυτικό πράγμα το οποίο δείχνει σοβαρή επιβάρυνση στο σύστημα πρόωσης του πλοίου και της δομικής του αντοχής. Άγνωστο επίσης παραμένει το αν θα αποδέσμευαν οι Αμερικανοί τους πυραύλους SM-2 για την Ελλάδα σε εκείνη τη φάση ή αν θα επέτρεπαν την αναβάθμιση των εκτοξευτών Μκ 48 ώστε να δέχονται περισσότερα βλήματα. Για παρόμοιους λόγους και η Πολωνία απέρριψε τα πλοία.
Το κόστος που αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα για τις φρεγάτες όσον αφορά το Χιλιανό Ναυτικό φτάνει τα 200 εκ. δολάρια με συστήματα όπως το CIWS Phalanx να “ξηλώθηκαν” πριν παραδοθούν στους Χιλιανούς και είναι άγνωστο αν αποδεσμεύθηκαν οι SM-2 που έφεραν τα πλοία ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία στην Αυστραλία. Σίγουρο κόστος είναι η εκπαίδευση των Χιλιανών πληρωμάτων και τα έξοδα ενός βασικού δεξαμενισμού που θα περάσουν τα πλοία.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συντριβή αεροσκάφους στην Άγκυρα: Νεκρός ο αρχηγός του Στρατού της Λιβύης – Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης
- Σημαντική ανακάλυψη στην Κίνα: Βρέθηκε το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εύρημα χρυσού της Ασίας
- Τουρκία: «Χάθηκε η επικοινωνία» με το τζετ που επέβαινε ο αρχηγός ΓΕΣ της Λιβύης
- Η Κλαυδία μάγεψε το Περιστέρι με “Αστερομάτα” και “Άνεμο” – Η συνάντηση με τον δήμαρχο, vid
- Να γιατί οι διεθνιστές «κρατιούνται» ακόμα και δεν καταρρέουν εντελώς πολιτικά
- Ποιοι λόγοι κάνουν τους οδηγούς να οδηγούν γρήγορα και να είναι επιθετικοί
- Πλήγμα στον χειμερινό τουρισμό με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις
- Έδειξαν τα «δόντια» τους στην ΕΕ των διεθνιστών! Η «συμμαχία» των τριών που ψάχνει και άλλους
- Αίγυπτος: Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί και μάλιστα ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
- Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ – Το μήνυμα Γκιουλέκα









