Η επίθεση κόστισε τη ζωή σε 54 ανθρώπους, οι μισοί εκ των οποίων ανήλικοι, ανέφερε σήμερα η αστυνομία, σε νεότερο απολογισμό.
Η τζιχαντιστική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης με ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Telegram.
«Ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον 54», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαουκάτ Αμπάς, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας (CTD), προσθέτοντας ότι 23 από αυτούς ήταν ηλικίας κάτω των 18 ετών. Ένας τοπικός αξιωματούχος της επαρχίας επιβεβαίωσε τον απολογισμό.
Η επίθεση είχε ως στόχο το συντηρητικό, θρησκευτικό κόμμα Τζαμιά Ουλεμά-ε-Ισλάμ (JUI-F). Περισσότερα από 400 μέλη και οπαδοί του είχαν συγκεντρωθεί κάτω από μια σκηνή στο χωριό Χαρ, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Η πακιστανική κυβέρνηση πρόκειται να διαλυθεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο και τα πολιτικά κόμματα προετοιμάζονται ήδη για τον προεκλογικό αγώνα τους.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / scr)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Ήρθε η ώρα να εξεταστεί μια γυναίκα για τη θέση του Γ.Γ. του ΟΗΕ»
- Σαν σήμερα 17 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ο Τραμπ επεκτείνει την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ στους πολίτες ακόμη 7 χωρών
- ΗΠΑ: Δεν γίνεται να ενταχθεί η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35 όσο έχει τους ρωσικούς S-400
- Ποιά είναι τα 6 μέτρα για το στεγαστικό που ανακοινώθηκαν από τη Βουλή
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Δεκεμβρίου
- Εντείνει την οικονομική πίεση στην Βενεζουέλα ο Τραμπ – Τι έβαλε στο στόχαστρο
- «Πράσινο» φιάσκο; Εγκαταλείπουν στην Ε.Ε. την απαγόρευση των βενζινοκίνητων οχημάτων
- Γεωπολιτική «προώθηση» της Ρωσίας σε περιοχή τεράστιας στρατηγικής σημασίας
- “Ημέρα Αποκάλυψης”: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έρχεται με κάτι πολύ δυνατό – ΒΙΝΤΕΟ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΣΠΙΤΙΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ









