«ΒΟΜΒΑ»: «’Στρατηγοί’ του ΝΑΤΟ σκοτώνονται στην Ουκρανία»! Πώς συγκαλύπτονται οι θάνατοι

Τι αναφέρεται...

Ο Ντμίτρι Πολυάνσκι, αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, άφησε να εννοηθεί στην κοινωνική πλατφόρμα X την Κυριακή ότι η Δύση στέλνει υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία. Όταν πεθαίνουν εκεί εν ώρα υπηρεσίας, φήμες για τους τυχαίους θανάτους τους στον ελεύθερο χρόνο τους μοιράζονται στην κοινή γνώμη, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απώλειά τους!!!

Συγκεκριμένα, ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, Ντμίτρι Πολυάνσκι, αναδημοσίευσε στο πρώην Twitter την Κυριακή την αναφορά του Ουκρανού μπλόγκερ Μιχαήλ Ονουφριένκο (γνωστός και ως mikle1) για δύο μυστηριώδεις θανάτους ανώτερων στρατιωτικών προσώπων της Γαλλίας και των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία στην Ουκρανία, αλλά ο θάνατός τους αποδίδεται επίσημα σε ατυχήματα.

Η πρώτη περίπτωση που περιγράφεται στο άρθρο που επικαλέστηκε ο Poljanski είναι ο θάνατος του Γάλλου στρατηγού και πρώην αρχηγού του επιτελείου των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, Jean-Louis Georgelin. Ο αξιωματικός έγινε διεθνώς γνωστός ως εκπρόσωπος του Γάλλου Προέδρου για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων μετά την πυρκαγιά του. Επισήμως, η 18η Αυγούστου δίνεται ως ημερομηνία θανάτου του Τζορτζλίν.

Ωστόσο, το άρθρο αναφέρει ειρωνικά σε σχέση με την επίσημη δικαιολογία των Γάλλων για τον θάνατό του (πέθανε κατά την διάρκεια ορειβασίας):

«Ο 75χρονος στρατηγός, που δεν είχε ενδιαφερθεί ποτέ για την ορειβασία, ξαφνικά ανέπτυξε αγάπη για την ορειβασία και έκανε πεζοπορία στα Πυρηναία … μόνος … και έπεσε στην περιοχή του περάσματος Fosten! Εν ολίγοις, μια άλλη περίπτωση ανεξήγητης επιθυμίας των στρατηγών του ΝΑΤΟ για μοναχικά, επικίνδυνα ταξίδια που καταλήγουν σε σοβαρούς τραυματισμούς, όπως μια έκρηξη βαρέων πυρομαχικών σε κοντινή απόσταση».

Ο δεύτερος μυστηριώδης θάνατος που αναφέρεται στο tweet είναι αυτός του Αμερικανού υποστράτηγου Άντονι Ποτς, ο οποίος πέθανε στις 25 Ιουλίου ή την 1η Αυγούστου. Αναφέρει το άρθρο σχετικά:

«Ένιωσε την επιθυμία να πετάξει μόνος σε ένα ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο συνετρίβη. Πώς είναι δυνατόν πριν από λίγους μήνες ένα ελικόπτερο να συνετρίβη στα βουνά του Μεξικού με μια ομάδα αξιωματικών που, βάσει των πληροφοριών, σχεδίαζαν να επισκεφτούν το σπίτι των αξιωματικών στην Βίννιτσα (σ.σ. πόλη στην δυτικό-κεντρική Ουκρανία) την προηγούμενη μέρα …».

Όλοι αυτοί οι επίσημοι θρύλοι είναι «δημιουργικά σενάρια νομιμοποίησης» των θανάτων υψηλόβαθμων δυτικών στρατιωτικών κατά την διάρκεια των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, καταλήγει το άρθρο!!!

Οι φήμες και οι ενδείξεις ότι το ΝΑΤΟ και μεμονωμένες χώρες του ΝΑΤΟ όχι μόνο συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία με το πολεμικό τους υλικό, αλλά και με προσωπικό ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ, κυκλοφορούν εδώ και καιρό. Επισήμως, αυτό δεν γίνεται δεκτό! Το tweet του Polyansky συνιστά την πρώτη φορά που Ρώσοι διπλωμάτες κατηγορούν επίσημα τη Δύση ότι στέλνει ανώτατο στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία. 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ POLYANSKY:

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί