Πάει και το ΚΙΕΒΟ;;; Γενική επιστράτευση ζητά ο Ζελένσκι, ενώ η Ουκρανία έχει χάσει τον πόλεμο

Αυτοκτονικός...

Νομοσχέδιο για γενική επιστράτευση κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην περιοχή του Ντονμπάς.


Ο ίδιος ζήτησε από όλους όσοι θέλουν να προστατεύσουν τη χώρα, να πάρουν τα όπλα.


Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, διέταξε να ξεκινήσει μια ειδική επιχείρηση στο Λουγκάνσκ και στο Ντονέτσκ, στην περιοχή του Ντονμπάς, για την προστασία του τοπικού πληθυσμού από την «γενοκτονία» που διεξήγαγε το Κίεβο.

Νωρίτερα, πρόεδρος της Ουκρανίας, με ύφος που δείχνει πως έχει χάσει τον πόλεμο, δήλωσε ότι «υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας, παλεύουμε για τη χώρα μας και προστατεύουμε τη χώρα μας» σε μια εκπομπή στο έθνος του, αφού η Ρωσία ξεκίνησε μια στρατιωτική επίθεση την νύχτα.

Ο Volodymyr Zelenskyy, αντί να προστατεύσει τον λαό του, συνθηκολογώντας, είπε ότι θα δοθούν όπλα σε όποιον Ουκρανό θέλει και έκανε έκκληση για αιμοδοσία για τραυματίες στρατιώτες.

Πρόσθεσε δήθεν ότι ο εχθρός είχε υποστεί «σοβαρές απώλειες».

Η κίνηση να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με την γειτονική Ρωσία, της οποία κατείχε εδάφη ισοδυναμεί με έγκλημα εις βάρος του ουκρανικού λαού, ο οποίος θα πληρώσει το τίμημα των διεθνιστών.

Ο Ζελένσκι ανέφερε μεταξύ άλλων:

  • Καλούμε τους βετεράνους πολέμου στο καθήκον. Η Ρωσία θα υποστεί μεγάλες απώλειες.
  • Έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς, χρειαζόμαστε αιμοδοσία. Ελάτε να δώσετε αίμα.
  • Έχουμε τους απαραίτητους πόρους για να υπερασπιστούμε την Ουκρανία. Αυτό το πρωί έγραψε ιστορία. Μένει όμως στην ιστορία διαφορετικά για εμάς και για τη Ρωσία. Η Ουκρανία δεν θα διακινδυνεύσει την ανεξαρτησία της.
  • Η Ρωσία επιτέθηκε στο κράτος μας. Ούτε η Γερμανία δεν μας επιτέθηκε με τέτοια πονηριά.
  • Ο ρωσικός λαός πρέπει να επιλέξει. Οποιοσδήποτε στη Ρωσία μπορεί να διαμαρτυρηθεί για αυτόν τον πόλεμο. Θα ήθελα να απευθυνθώ τόσο στους Ουκρανούς όσο και στους Ρώσους πολίτες. Αυτός ο διάβολος (σσ ο Βλάντιμιρ Πούτιν) θέλει να καταστρέψει ένα έθνος.

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί