Ουκρανία: Νοκ άουτ δύο υποσταθμοί του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ζαπορίζια

Οι ρωσικές δυνάμεις στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας ανέφεραν χθες Παρασκευή ότι εξαιτίας επιδρομών ουκρανικών drones τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο υποσταθμοί του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη Ενερχοντάρ

προκαλώντας διακοπές ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, αξιωματούχος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη, διαβεβαίωσε πως τα πλήγματα δεν επηρέασαν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων.

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό από τις πρώτες κιόλας ημέρες του πολέμου, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Έκτοτε Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις στην περιοχή που εγείρουν φόβους για τον κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής.

Ο επικεφαλής της διοίκησης στο Ενερχοντάρ, ο Έντβαρντ Σεβανόζ, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ότι ένας εκ των δύο υποσταθμών που τροφοδοτούν την πόλη καταστράφηκε την Τετάρτη και χθες Παρασκευή υπέστη ζημιά και ο δεύτερος υποσταθμός που τροφοδοτεί την πόλη.

Ο Γεβγένι Γιάσιν, διευθυντής επικοινωνίας στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, διαβεβαιώνει πως οι εγκαταστάσεις δεν επηρεάστηκαν από τα ουκρανικά πλήγματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Συμπλήρωσε πως ειδικοί αποτιμούν τη ζημιά που έχει υποστεί ο δεύτερος υποσταθμός, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να επισκευαστεί ο μετασχηματιστής αλλά θα χρειαστεί χρόνος.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί