Όσο η Ελλάδα ασχολείτο με μνημόνια, οι Τούρκοι παρασκεύαζαν πυραύλους και τώρα μας απειλούν στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Είδηση που κάνει το αίτημα αποστρατικοποίησης των νησιών μας να φαντάζει ακόμη πιο αστείο.

Πρόσω ολοταχώς για μαζική παραγωγή του αντιπλοϊκού πυραύλου ATMACA είναι έτοιμη να βάλει η Τουρκία.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας (SSB), Ismail Demir, αποκάλυψε πως απομένει μόνο ένα τελικό τεστ πριν δοθεί εντολή για την μαζική παραγωγή του πυραύλου, που σε λίγα χρόνια από σήμερα υπολογίζεται ότι θα βρίσκεται στην φαρέτρα των τουρκικών Ε.Δ.

«Οι τελευταίες εξελίξεις έδειξαν επίσης την ανώτερη ικανότητα του πυραύλου ενάντια στον ηλεκτρονικό πόλεμο (EW)».

Πρόκειται για έναν πύραυλο-στοίχημα για την τουρκική αμυντική βιομηχανία, η κατασκευή του οποίου άρχισε δειλά-δειλά το 2009, λίγο πριν δηλαδή η Ελλάδα μπει στα μνημόνια και βάλει στον «πάγο» οποιοδήποτε εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Η μαζική παραγωγή του πυραύλου τουρκικής κατασκευής αποφασίστηκε το 2018, όταν και είχε περάσει τα περισσότερα τεστ αξιοπιστίας, καθιστώντας το ως ένα από τα όπλα που θα χρησιμοποιήσουν οι Τούρκοι στη θάλασσα, δηλαδή σε μία πιθανή σύγκρουση με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Αυτό δείχνει εξάλλου και η παρουσίαση του ATMACA από την εταιρεία Roketsan, σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που το δείχνει να κατευθύνεται προς δυσμάς στη θάλασσα (δηλαδή προς ελληνικό έδαφος) έτοιμο να πλήξει οποιοδήποτε στόχο πλέει.

Οι Τούρκοι παρουσιάζουν τον ATMACA ως τον πύραυλο που θα «κλειδώσει» κάθε πλοίο στο Αιγαίο με ένα βεληνεκές που αγγίζει τα 260χλμ/ώρα.

Δείτε το σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε πριν από δύο μέρες και φυσικά κάνει τον γύρο των ΜΜΕ στην Τουρκία:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί