Οργώνει το Αιγαίο ο “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ” – Δοκιμές θαλάσσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Η 6η από τις συνολικά 7 πυραυλακάτους κλάσης Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού και παραδοθήσα σε αυτό τον Ιούνιο, η ΤΠΚ “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ” εκτελεί το τελευταίο διάστημα τις δοκιμές θαλάσσης για το πλοίο και τα συστήματά του. Ως νεότευκτο πλοίο, επανδρώθηκε από νέο πλήρωμα το οποίο πρέπει να εξοικειωθεί με τα συστήματά του αλλά, το πιο […]

Η 6η από τις συνολικά 7 πυραυλακάτους κλάσης Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού και παραδοθήσα σε αυτό τον Ιούνιο, η ΤΠΚ “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ” εκτελεί το τελευταίο διάστημα τις δοκιμές θαλάσσης για το πλοίο και τα συστήματά του.

Ως νεότευκτο πλοίο, επανδρώθηκε από νέο πλήρωμα το οποίο πρέπει να εξοικειωθεί με τα συστήματά του αλλά, το πιο σημαντικό, να γίνει ενδελεχής έλεγχος ότι τα συστήματα αυτά λειτουργούν σωστά. Στις πρόσφατες δοκιμές, το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα 36(!) κόμβων η οποία είναι εξαιρετική για το πλοίο.

Στις αρχές του 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές της ΤΠΚ και μετά την τοποθέτηση σε αυτή και των 8 αντιπλοϊκών πυραύλων MM 40 Exocet Block III, το πλοίο θα ενταχθεί και επίσημα στην ενεργό δύναμη της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού και θα είναι η 6η κατά σειρά Super Vita σε υπηρεσία.

Η 7η ΤΠΚ κλάσης Super Vita “ΒΛΑΧΑΚΟΣ” η οποία πρόσφατα καθελκύστηκε

γίνεται έντονη προσπάθεια αυτή να επανδρωθεί και να ξεκινήσει δοκιμές θαλάσσης μαζί με την ολοκλήρωση των συστημάτων της ώστε αυτή να αποδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό όσο γρηγορότερα γίνεται.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: newpost.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί