Την Δευτέρα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την αύξηση του προσωπικού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε σχεδόν 2,4 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 1,5 εκατομμυρίων στρατιωτών!
Η κίνηση υποκινήθηκε «από τον αριθμό των απειλών που υπάρχουν για την χώρα μας παράλληλα με τα σύνορά μας», εξήγησε ο Πεσκόφ την Τρίτη.
Οι Ρώσοι προσπαθούν να προετοιμάσουν σιγά-σιγά τον πληθυσμό τους για την περίπτωση που χρειαστεί να κηρυχθεί ακόμα μεγαλύτερη επιστράτευση σε περίπτωση επέκτασης και εξάπλωσης του πολέμου στην Ουκρανία!
Το περιβάλλον είναι «εξαιρετικά εχθρικό» για τη Ρωσία στη Δύση και «ασταθές» στην Ανατολή, μια κατάσταση που «απαιτεί τα κατάλληλα μέτρα», πρόσθεσε, ως εκ τούτου, ο Πεσκόφ.
Η προηγούμενη αύξηση της δύναμης του στρατού της Ρωσίας ήρθε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο αριθμός της αυξήθηκε σε λίγο πάνω από 2,2 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων 1,3 εκατομμυρίων στρατευμάτων.
Η Μόσχα παραπονιέται για δεκαετίες σε σχέση με την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, θεωρώντας το ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν την πρόθεση των διεθνιστών να βάλουν την Ουκρανία στις τάξεις του στρατιωτικού μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως κύρια αιτία της τρέχουσας σύγκρουσης.
Το Κρεμλίνο θεωρεί τις εχθροπραξίες ως έναν πόλεμο αντιπροσώπων που διεξάγεται από την Δύση και έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι σκόπιμα την κλιμάκωσαν. Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να πολεμήσουν «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό» όσο μπορεί να βλάψουν τη Ρωσία, πιστεύει η Μόσχα, η οποία, από την πλευρά της, προσπαθεί να μην αναμειχθεί σε μεγάλο πόλεμο, έχοντας ως προτεραιότητα την οικονομική της εκτόξευση με το βλέμμα στους συμμάχους της στην Ανατολή!
Πάρα ταύτα, επιδιώκεται η προετοιμασία του πληθυσμού για παν ενδεχόμενο!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζευγάρι από την Κίνα μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό: «Ποιος είναι ο σύζυγος, ποια η γυναίκα του;»
- Το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου – Η ανακοίνωση της οικογένειας
- Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο μέτωπο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος «κόλαφος» από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
- Πώς να φτιάξετε σπιτικό μηλόξυδο με τον παραδοσιακό τρόπο – Δείτε βίντεο
- Ρωσία: «Θα δώσουμε οδυνηρή απάντηση στην Ε.Ε.»
- «Red Sprites»: Σπάνιες κόκκινες αστραπές πάνω από τον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας (vid, photo)
- Μητσοτάκης: Η πράσινη μετάβαση δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού
- Καμπανάκι από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο: “Μη βιώσιμη η κατάσταση με το ενεργειακό κόστος σε ΕΕ και Βρετανία”