Όπου φύγει φύγει για τις τουρκικές Ε.Δ. στο Χαλέπι της Συρίας!

Το μέτωπο στη Συρία δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που θα ήθελε η Άγκυρα,

έπειτα από αναφορές και πληροφορίες για μεγάλη κινητοποίηση των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Χαλέπι, με στόχο την αποχώρησή τους από στρατηγικής σημασίας οχυρά και σταθμούς παρατήρησης και ελέγχου.

Νέα «ήττα» για τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως χάνουν τον αποτελεσματικό έλεγχο στο Χαλέπι, κάτι που αποδεικνύεται όχι μόνο από τον μεγάλο αριθμό οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού, αλλά και από επιθέσεις που κοστίζουν τις ζωές σε αμάχους.

Όπως ανέφεραν πηγές από τις τοπικές αρχές στο Χαλέπι, από την Τρίτη το πρωί ο τουρκικός στρατός φορτώνει σε οχήματα εξοπλισμό, κάτι που υποδεικνύει την προετοιμασία του για να αποσυρθεί από το τουρκικό παρατηρητήριο στην στρατηγική περιοχή «Rashideen 5» στο Χαλέπι.

Άλλες πηγές που μεταδίδουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για περίπου 30 οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την μεταφορά και τη μετακίνηση εξοπλισμού, ενώ φαίνεται πως οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις σταδιακά αποσύρονται από τα παρατηρητήρια τους, σε περιοχές που ελέγχει ο Αραβικός Στρατός της Συρίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κάτι παρόμοιο συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο τουρκικός στρατός αποσύρθηκε από το παρατηρητήριο τους στην πόλη Μόρεκ. Επίσης, βάσει της συμφωνίας του Σεπτεμβρίου 2018, ο τουρκικός στρατός διαθέτει 12 θέσεις παρατήρησης στη βορειοδυτική Συρία, ωστόσο, προχώρησαν στην εγκαθίδρυση περισσότερων από 50 σημείων παρατήρησης στην περιοχή.

(onalert – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί