Όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη τα πυρηνικά του Πούτιν! «Αντίο Λονδίνο» σε 5 λεπτά – ΒΙΝΤΕΟ

Τρέχουν όλα τα σενάρια και η Ρωσία θέλει να έχει στο στόχαστρο όλους τους δυτικούς, καθώς διαπραγματεύεται το αύριο του πλανήτη..

Θέμα σχεδόν σε όλα τα διεθνιστικά μέσα ενημέρωσης έχει γίνει η απόφαση της Ρωσίας να δείξει τα πυρηνικά μπράτσα της, μεταφέροντας, μεταξύ άλλων, τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Yars πιο κοντά στην Ευρώπη. Η Ρωσία, ενώ προωθεί την παγκόσμια ειρήνη μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (ΕΔΩ), θέλει με τα όπλα της να δείξει στην Δύση πως εκείνη έχει το πάνω χέρι!!!

Ο πύραυλος, γνωστός στην Δύση και ως «πύραυλος της Κρίσης», όπως διαβάσατε στο ΕΛ, έχει μεταφερθεί στην στρατιωτική βάση Kozelsk στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, περίπου 1.500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και 2.400 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

Λαμβάνοντας υπόψη την τελική του ταχύτητα άνω των 30 Mach, ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει το Λονδίνο σε λιγότερο από πέντε λεπτά, σχολιάζουν αναλυτές!

Ο πύραυλος RS-24 Yars έχει βεληνεκές 11.000 χιλιομέτρων και μπορεί να μεταφέρει έως και 10 ανεξάρτητα στοχεύσιμες κεφαλές των 150 κιλοτόνων η καθεμία. Σχεδιασμένος για να νικήσει την τρέχουσα και μελλοντική αεράμυνα, ο πύραυλος έχει τελική ταχύτητα 36.800 χιλιομέτρων την ώρα, που σημαίνει ότι είναι πάνω από 30 φορές ταχύτερος από την ταχύτητα του ήχου.

Το σύνταγμα Kozelsk, όπου ο νέος πύραυλος φορτώθηκε σε ένα σιλό, ήταν το πρώτο στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας που ξεκίνησε την αναβάθμιση με πυραύλους Yars. Η κίνηση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι το έθνος του έδινε «ιδιαίτερη προσοχή στον σχηματισμό ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων».

Σε συνάντηση με Ρώσους στρατιωτικούς αρχηγούς, ο υπουργός πρόσθεσε ότι το μερίδιο των σύγχρονων πλοίων στη ναυτική πυρηνική δύναμη έχει φτάσει στο 100 τοις εκατό αφού τρία πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων τέθηκαν στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Μάλιστα, τα στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Borei της Ρωσίας είναι εξοπλισμένα με συστήματα σόναρ που είναι πολύ πιο ευαίσθητα από αυτά που είναι εγκατεστημένα στους αντιπάλους τους στις ΗΠΑ, τόνισαν οι Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες Vitaly Bychkov και Vladimir Semiletov σε άρθρο που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Arsenal Otechestva (ΕΔΩ)!

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει τον μεγαλύτερο βαλλιστικό πύραυλο στον κόσμο, γνωστό ως Satan 2, στην περιοχή της Αρκτικής.

Πέραν τούτου, την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις φόρτωσαν έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο εξοπλισμένο με το υπερηχητικό όχημα ολίσθησης Avangard με ικανότητα πυρηνικής ενέργειας σε σιλό εκτόξευσης στη νότια Ρωσία.

Το όχημα ολίσθησης τύπου Avangard, ενώ πλησιάζει το στόχο του, αποσπάται από τον πύραυλο και μπορεί να κάνει απότομους ελιγμούς εκτός της πορείας του πυραύλου!

Οι ταχύτητές του είναι υπερηχητικές και μπορούν να φτάσουν μέχρι και 27 φορές την ταχύτητα του ήχου (γύρω στα 34.000 χλμ/ώρα)!!!

Το εν λόγω σύστημα συνιστά μέρος μιας νέας γενιάς πυραύλων ικανών, ισχυρίζεται η Μόσχα, να πλήξουν έναν στόχο σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη!!!!!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί