Το Πολεμικό Ναυτικό αποκτά τέσσερα ολοκαίνουργια ελικόπτερα ΜΗ-60 RΟΜΕΟ μέσω διακρατικής συμφωνίας (G2G = Government to Government) Ελλάδας – ΗΠΑ, με την διαδικασία των FMS (Foreign Military Sales).
Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, τα τέσσερα ΜΗ-60 RΟΜΕΟ, που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά και παρωχημένης τεχνολογίας ελικόπτερα ΑΒ-212.
Υπογραμμίζεται πως τα ελικόπτερα θα αυξήσουν αισθητά την αποτρεπτική ισχύ των ναυτικών μας δυνάμεων, όντας εξοπλισμένα με υπερσύγχρονα συστήματα ανθυποβρυχιακού, ηλεκτρονικού πολέμου καθώς και πολέμου επιφανείας. Άλλωστε ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: Την ΑΠΟΤΡΟΠΗ!
Μάλιστα, υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ και η Ινδία, επιλέγουν τα συγκεκριμένα ελικόπτερα για το Πολεμικό τους Ναυτικό.
Αξιοσημείωτο είναι πως η προμήθεια των ελικοπτέρων έγινε σε τιμή σχεδόν κατά 25% χαμηλότερη από την τρέχουσα, που σημαίνει ότι ουσιαστικά αποκτώνται τέσσερα ελικόπτερα στην τιμή των τριών.
Στην τιμή (250 εκατ. ευρώ) περιλαμβάνεται η εκπαίδευση των χειριστών αλλά και των μηχανικών καθώς και τα υλικά συντήρησης αλλά και ο οπλισμός του ελικοπτέρου. Η παράδοση θα γίνει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές και τσουχτερό κρύο – «Κλείδωσε» η πρόγνωση για την Πρωτοχρονιά
- Μετά το ουκρανικό, εξελίξεις και στο μεσανατολικό με Τραμπ
- Χούθι: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ στη Σομαλιλάνδη θα θεωρηθεί «στόχος»
- Σε δυο δοκιμές πυραύλων κρουζ μακρού βεληνεκούς προχώρησε η Βόρεια Κορέα
- Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και μεγάλες ζημιές, vid
- ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές μέχρι και την Παρασκευή
- «Μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν ανακοίνωσε η Κίνα
- Σύνοδο για όσες χώρες στηρίζουν το Κιέβο θέλει ο Μακρόν αρχές Γενάρη στο Παρίσι
- Τραγωδία στην Ινδονησία: Φονική πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας – 16 νεκροί, vid
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ! Αυτά έκανε ο απεσταλμένος του Πούτιν στο Μαϊάμι








