ΟΛΕΣ οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του Αρτσάκχ – «Φλέγεται» ο Καύκασος (vid)

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές στα σύνορα του Αρτσάκχ με το Αζερμπαϊτζάν για ακόμα μία μέρα. Το Αζερμπαϊτζάν δημοσιεύει συνεχώς βίντεο από επιχειρήσεις των UAV  που διαθέτουν και των drone αυτοκτονίας και τις απώλειες που αυτά προκαλούν στις αρμένικες μονάδες. Στα παρακάτω βίντεο, θα δείτε προσβολές είτε από τέτοια drone αυτοκτονία ( loitering munitions) είτε, από κατευθυνόμενα πυρά είτε από […]

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις και από τις δύο πλευρές στα σύνορα του Αρτσάκχ με το Αζερμπαϊτζάν για ακόμα μία μέρα.

Το Αζερμπαϊτζάν δημοσιεύει συνεχώς βίντεο από επιχειρήσεις των UAV  που διαθέτουν και των drone αυτοκτονίας και τις απώλειες που αυτά προκαλούν στις αρμένικες μονάδες. Στα παρακάτω βίντεο, θα δείτε προσβολές είτε από τέτοια drone αυτοκτονία ( loitering munitions) είτε, από κατευθυνόμενα πυρά είτε από τρίτο παράγοντα με επίβλεψη των UAV, είτε εκτοξευόμενα από αυτά. Θυμίζουμε ότι τα loitering munitions  είναι μικρά drones τα οποία περιφέρονται σε μία περιοχή, εντοπίζουν στόχο ( ο χειριστής) και πέφτουν πάνω στο στόχο προκαλώντας καταστροφή του αφού φέρουν πολεμική κεφαλή.

Ως προς το πεδίο της μάχης, ο αριθμός των αζερικών βίντεο με επιτυχίες τους στο έδαφος είναι πολύ περιορισμένος, δείγμα της αποτυχίας των επιχειρήσεων που διεξάγονται στο έδαφος.

https://twitter.com/RALee85/status/1311585225542074368

Ακόμα και σε αυτό το βίντεο, το οποίο είναι και από τα πιο πρόσφατα, υπάρχει η υποψία ότι αρκετά από τα οχήματα αυτά είναι αζέρικα τα οποία καταστράφηκαν στην περιοχή την πρώτη μέρα των επιχειρήσεων ενώ αργότερα βλήθηκαν στο ίδιο σημείο και αρμένικα οχήματα που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο σημείο είδε σκληρές μάχες.

Από την άλλη, οι Αρμένιοι έχουν να επιδείξουν αρκετά περισσότερα με βίντεο που δείχνουν την κατάρριψη ενός ακόμα αεροσκάφους An-2

την καταστροφή οχημάτων και θέσεων των Αζέρων στην ουδέτερη ζώνη με τη χρήση του πυροβολικού

κατάληψη κάποιας θέσης των Αζέρων  στο βόρειο τομέα του μετώπου

αξιοποίηση λαφύρων, και συγκεκριμένα τεθωρακισμένων τα οποία είχαν κυριευθεί την πρώτη μέρα των επιχειρήσεων

και βρίσκονται σε αυτό το βίντεο

https://twitter.com/KarabakhRecords/status/1310304330851979264

ενώ το πιο σκληρό βίντεο που κυκλοφόρησε αφορά μία πιθανή ενέδρα σε τμήμα Αζέρων στρατιωτών οι οποίοι φαίνεται ότι έπεσαν σε ενέδρα και γαζώθηκαν από πυρά των Αρμένιων.

https://twitter.com/301_AD/status/1311753184852013058

Συνολικά 31 Αζέροι στρατιώτες καταμετρούνται στο βίντεο, πρόκειται περί μακελειού.

Και οι δύο πλευρές δίνουν νούμερα απωλειών για την άλλη πλευρά φουσκωμένα, ειδικά οι Αζέροι, για τα νούμερα που δίνουν, κοντεύουν να υποστηρίξουν ότι έχουν καταστρέψει παραπάνω υλικό από αυτό που.. οι ανοιχτές πηγές δείχνουν ότι κατέχει η Αρμενία. Ακριβή αριθμό απωλειών δε μπορούμε να έχουμε αλλά σε γενικές γραμμές είναι φανερό ότι οι Αρμένιοι έχουν προκαλέσει πολλαπλάσιες απώλειες στους Αζέρους αλλά, έχουν ματώσει και οι ίδιοι αρκετά.

Τα UAV των Αζέρων θα παράσχουν υπηρεσία η οποία όμως θα είναι μειούμενη όσο αυτά θα καταρρίπτονται και τα drone αυτοκτονίας δεν είναι άπειρα σε αριθμό αν και οι Αζέροι προμηθεύονται σταθερά από το Ισραήλ το οποίο έχει βρει πολύ καλούς πελάτες. Οι Αρμένιοι φαίνεται ότι παρά τις απώλειες αντιαεροπορικών συστημάτων στην πρώτη γραμμή, έχουν αναδιοργανώσει τα συστήματα που τους απομένουν ενώ έχουν μεταφέρει επιπλέον συστήματα πιθανώς, από την Αρμενία στο Αρτσάκχ.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί