Το νοσοκομείο αλ Άχλι στην πόλη της Γάζας εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του, επεσήμανε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).
Το Ocha πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, ιατρικών εφοδίων, οξυγόνου, νερού και τροφίμων.
Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις στην περιοχή, επεσήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο αλ Άχλι υπάρχουν 500 ασθενείς.
Η κατάσταση στα νοσοκομεία σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία ήδη βρίσκονταν στα όριά τους, επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 22 από τα 36 νοσοκομεία του θύλακα έχουν σταματήσει να λειτουργούν.
Τα υπόλοιπα 14 είναι μετά βίας σε θέση να φροντίσουν τους ασθενείς, περιλαμβανομένων όσων νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, επεσήμανε ο ΠΟΥ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρέμε Πούτιν! Ο Μακρόν αποφάσισε να στείλει 3 Rafale στην Πολωνία!
- Ουκρανικά drones έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης του προσωπικού στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια
- Τι ήρθε στο φως της δημοσιότητας! Οδηγούν την Γερμανία στον όλεθρο
- «Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος», σύμφωνα με τον Νετανιάχου
- “The Complete Johnny Cash”: Η σπάνια συλλογή με όλο το στιχουργικό έργο του θρυλικού τραγουδιστή
- Νέα δημοσκόπηση: Πού βρίσκεται η ΝΔ μετά τις εξαγγελίες της ΔΕΘ – Πόσοι θα ψήφιζαν «ένα κόμμα Τσίπρα»
- Daniel Day-Lewis: Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από 8 χρόνια – “Ποτέ δεν σκόπευα να αποσυρθώ”
- Άκης Σκέρτσος: 18 θετικές αλλαγές στην εκπαίδευση
- Diella: Η “αδιάφθορη” υπουργός -προϊόν AI- θα χειρίζεται τις δημόσιες συμβάσεις στην Αλβανία
- Το FBI έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες υπόπτου σε σχέση με την δολοφονία του Κερκ
Κύρια Θέματα

















