Η ομάδα μάχης Sever και οι Ομοσπονδιακές Υπηρεσίες Ασφαλείας (FSB) συνεχίζουν να καταστρέφουν μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (UAF) στις περιοχές Sudzhansky και Korenevsky της περιοχής Kursk, που συνορεύουν άμεσα με την Ουκρανία, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, με την κατάσταση να είναι ελεγχόμενη, αλλά με ουκρανικές μονάδες να παραμένουν στην ρωσική περιοχή σε βάθος 10 χιλιομέτρων, έχοντας καταλάβει δύο κωμοπόλεις και μερικά χωριά ενδιάμεσα!
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μονάδες συνοριακής άμυνας, σε συντονισμό με συνοριοφύλακες, μονάδες ενίσχυσης και εισερχόμενες εφεδρείες, απέτρεψαν επιτυχώς εχθρικές προελάσεις μέσω αεροπορικών επιδρομών, πυραυλικών δυνάμεων και πυρών πυροβολικού», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ανιχνευμένες συγκεντρώσεις μαχητών και εξοπλισμού UAF, εμποδίζοντας τις προσπάθειες μεμονωμένων μονάδων να διεισδύσουν βαθύτερα στην περιοχή του Κουρσκ.
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιδρομές κατά των ουκρανικών εφεδρειών στην περιοχή Sumy. Από την έναρξη των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση του Κουρσκ, το Κίεβο φέρεται να έχει χάσει 660 στρατιώτες και 82 τεθωρακισμένα τεμάχια, συμπεριλαμβανομένων οκτώ τανκς, 12 τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, έξι οχημάτων μάχης πεζικού, 55 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και ενός οχήματος μηχανικής. Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, η UAF έχασε έως και 400 άτομα προσωπικό και 32 τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τανκ, τεσσάρων τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, τρία οχημάτων μάχης πεζικού και 24 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Kozak.
Παρέμβαση Πούτιν για τους κατοίκους του Κουρσκ
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση μέσω βίντεο-σύνδεσης με τον ασκούντα καθήκοντα κυβερνήτη της περιφέρειας Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, και υποστήριξε την πρόταση να γίνουν πληρωμές στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών πυυ αναγκάστηκαν να φύγουν για την ασφάλειά τους!
Σύμφωνα με τον Σμιρνόφ, οι εκκενωμένοι κάτοικοι της περιοχής του Κουρσκ θα μεταφερθούν με λεωφορεία και σιδηροδρομικά σε άλλες περιοχές. Τόνισε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να πυροβολούν αμάχους στην περιοχή και ασθενοφόρα.
Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ κλιμακώθηκε το πρωί της 6ης Αυγούστου όταν ουκρανικές μονάδες, που αριθμούσαν έως και χίλια στρατεύματα, επιχείρησαν να καταλάβουν ένα τμήμα της περιοχής Σουντζάνσκι. Κατά την διάρκεια ενημέρωσης με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν την προέλαση του UAF στο ρωσικό έδαφος. Ως αποτέλεσμα των ουκρανικών επιθέσεων, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Επιπλέον, αρκετές δεκάδες Ρώσοι πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και στρατιωτικού προσωπικού, τραυματίστηκαν. Περίπου τρεις χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν από τις παραμεθόριες περιοχές.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/Press service of the 24 Mechanized brigade
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος των drones: Εκεί όπου η Δύση πλέον υστερεί μπροστά σε Ρωσία και Κίνα
- Το αφήγημα περί ρωσικής κατάρρευσης έχει καταρριφθεί
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
Κύρια Θέματα

















