Το Κινεζικό Ναυτικό την τελευταία εικοσαετία έχει αναβαθμιστεί κατακόρυφα ποσοτικά και ποιοτικά με την καθέλκυση νέων κλάσεων πλοίων όλων των ειδών και αναβάθμισης των πυραύλων, ραντάρ και λοιπών ηλεκτρονικών των πλοίων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι μόνο τον περασμένο χρόνο, τα Κινεζικά ναυπηγεία παρέδωσαν 7 νεότευκτα αντιτορπιλικά στο κινεζικό πολεμικό Ναυτικό ενώ οι παραδόσεις θα συνεχιστούν και μέσα στο 2020 όπως ήδη συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο με ένα αντιτορπιλικό κλάσης Type 055.
Ενώ ένα ακόμα το οποίο βρίσκεται σε ολοκλήρωση της διαδικασίας ναυπήγησής του εθεάθη στο λιμάνι του Νταλιάν, όπου βρίσκονται και τα βασικά ναυπηγεία, να κάνει δοκιμές εντός λιμένος.
Οι Κινέζοι, εκτός των πλοίων για ανοιχτή θάλασσα, τα ήδη 2 αεροπλανοφόρα που διαθέτει(σκοπεύει να έχει συνολικά 4) και πλοία αμφίβιων επιχειρήσεων, έχει χτίσει και τα ανάλογα πυραυλικά συστήματα τα οποία εξοπλίζουν τα πλοία του Κινεζικού στόλου ώστε να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των αντιπάλων τους στον Ειρηνικό οι οποίοι διαθέτουν την ποιότητα και τους αριθμούς.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Απόλυτο «χαστούκι» στη διεθνιστική Ε.Ε.: «Δεν έχετε καμία θέση στις συνομιλίες για την Ουκρανία», video
- Ανήμποροι να σταματήσουν την Ρωσία υπό τις παρούσες συνθήκες! Τι συμβαίνει στην Αίγυπτο
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο