Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Αλάσκα λόγω της αυξημένης ρωσικής και κινεζικής δραστηριότητας κοντά στις αμερικανικές ακτές, ανέφερε την Παρασκευή το Politico.
Το δυτικό πρακτορείο σημείωσε ότι τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ έχουν αναδιατάξει πολλά σκάφη τους συμπεριλαμβανομένου του αντιτορπιλικού USS Sterett.
Επιπλέον, οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται τώρα σε ένα από τα απομακρυσμένα νησιά της Πολιτείας ενώ μαχητικά και άλλα αεροσκάφη έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.
Το Business Insider ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η ανάπτυξη στρατού περιελάμβανε μέλη της 11ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας που υποστηρίζονταν από πυραυλικά συστήματα HIMARS και ραντάρ που παρακολουθούσαν τις μεγάλες σινο-ρωσικές ναυτικές ασκήσεις.
Ο γερουσιαστής Dan Sullivan από την Αλάσκα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδυνάμωση των στρατιωτικών σχέσεων Ρωσίας και της Κίνας.
«Ο αριθμός των στρατευμάτων έχει αυξηθεί πολύ. Οι Ρώσοι αυξάνουν τις δυνάμεις τους σε συνεργασία με την Κίνα όσο ποτέ άλλοτε».
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε κουζινικά σκεύη – Από το σφουγγάρι μέχρι τις επιφάνειες κοπής
- Πλημμύρες σε περιοχές της Ρωσίας: «Βούλιαξαν» κατοικημένες περιοχές, vid
- “Εκείνη με προκάλεσε”: Αφγανός καταδικάστηκε για τον βιασμό 12χρονης στη Βρετανία
- Βανς: Δεν έχουμε σκοπό να μείνουμε πολύ στο Ιράν, οι τιμές της βενζίνης θα ξαναπέσουν
- Σοκαριστικό τροχαίο με δύο νεκρούς: Ο ένας υπάλληλος συνεργείου της Εγνατίας Οδού
- Σουρεάλ εικόνες στη Μ. Ανατολή: «Βαρκάδες» συνοδείας… πυραύλων – Vid
- Καφές με πάγο ή…πάγος με καφέ; Δείτε στο βίντεο την ιαπωνική μέθοδο
- Λίβανος: Οι ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν 51 διασώστες και ιατρικό προσωπικό από την έναρξη του πολέμου
- Ο πρόεδρος του Ιράν ευχαρίστησε το Πακιστάν για την προσπάθεια τερματισμού του πολέμου με ΗΠΑ-Ισραήλ
- Δ. Παπαστεργίου: Οφείλουμε να είμαστε στο Διάστημα και να συμμετέχουμε με αξιοπρεπή προγράμματα









