Οι Η.Π.Α. συνεχίζουν τον εξοπλισμό της Ταϊβάν (BINTEO)

Με το θερμόμετρο στη νότια Σινική θάλασσα και στα στενά της Φορμόζας σε υψηλά επίπεδα, οι Η.Π.Α. συνεχίζουν τον εξοπλισμό της Ταϊβάν(Φορμόζα) με ακόμα ένα σύστημα αντιπλοϊκών πυραύλων.

Το Υπουργείο Αμύνης της Ταϊβάν είναι πολύ κοντά στο να οριστικοποιήσει τη συμφωνία αγοράς από τις Η.Π.Α. ενός επάκτιου τροχοφόρου αντιπλοϊκού συστήματος  το οποίο φέρει τους εξαιρετικούς πυραύλους Harpoon II της Boeing. Το σύστημα προστατεύει ικανοποιητικά τις ακτές δίνοντας πλήρη στοιχεία για τον τομέα τον οποίο επιτηρεί καθώς επίσης αναγνωρίζει τις φίλιες από τις εχθρικές μονάδες επιφανείας. Δείτε ο παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες για τον Harpoon II.

Μέσα στο 2019 οι Η.Π.Α. πώλησαν στην ΤαΪβάν οπλικά συστήματα συνολικού κόστους 10 δις δολαρίων, ποσό πολύ μεγάλο, δείγμα της θέλησης των Η.Π.Α. να θωρακίσουν  όσο καλύτερα γίνεται την άμυνα του νησιωτικού κράτους απέναντι στην απειλή της Κίνας.

Η Κίνα είχε διαμαρτυρηθεί για την αναβάθμιση των F-16  της Ταϊβάν στην έκδοση Viper, σε ένα πρόγραμμα ανάλογο αυτού της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και για άλλα εξοπλιστικά όπως αυτό των ανθυποβρυχιακών αντιμέτρων των φρεγατών Lafayette το οποίο προκάλεσε ένταση ανάμεσα στη Γαλλία και την Κίνα τις προηγούμενες μέρες και άλλα.

Υπάρχουν πολλές αναφορές ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο πιέζει τους αρμόδιους στην Ταϊβάν για την προμήθεια ακόμα περισσότερων συστημάτων με τους Ταϊβανέζους να προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ του τι χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν την απειλή της Κίνας και των πολιτικών των Η.Π.Α. Οι Η.Π.Α. εκτός του γεγονότος ότι θέλουν την Ταϊβάν όσο καλύτερα εξοπλισμένη γίνεται αφού είναι το καλύτερο προγεφύρωμα δίπλα στις Κινεζικές ακτές, χρειάζεται να αυξήσει τις εξαγωγές σε όλα τα πεδία για να ανακάμψει την αμερικανική οικονομία.