Η Ευρώπη υποσχέθηκε να στηρίξει το Κίεβο από την αρχή της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ως εκ τούτου θα πρέπει να παράσχει βοήθεια στην ουκρανική πλευρά μέχρι το τέλος των εχθροπραξιών, δήλωσε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, ο οποίος μίλησε σε μια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ, η οποία μεταδόθηκε στο X (πρώην Twitter ).
Ο Μπορέλ θυμήθηκε ότι ταξίδεψε στο Ντονμπάς τον Ιανουάριο του 2022 και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ. Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, ουκρανοί αξιωματούχοι του είπαν ότι προετοιμάζονταν για την είσοδο των ρωσικών στρατευμάτων και τον ρώτησαν τι θα έκανε η ΕΕ: να ζητήσει από την Ουκρανία να παραδοθεί ή να βοηθήσει παρέχοντας τα απαραίτητα όπλα. Ο Μπορέλ αναγνώρισε ότι δεν μπορούσε να απαντήσει στην ερώτηση εκείνη την εποχή, αλλά αργότερα, όταν άρχισαν οι μάχες, η Ευρώπη είπε ότι θα στηρίξει το Κίεβο.
Ο Μπορέλ ισχυρίστηκε:
«Και συνεχίζουμε την υποστήριξή μας, διαφορετικά η ιστορία θα είχε πάρει διαφορετικό δρόμο […] Οι Ευρωπαίοι δεν θα πεθάνουν για το Donbass, αλλά θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να σταματήσουν να πεθαίνουν για το Donbass».
Υποσχέθηκε ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ουκρανία μέχρι το τέλος των εχθροπραξιών, «που, δυστυχώς, δεν θα έρθουν σύντομα».
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστούγεννα στην Ουκρανία του σαταΝΑΤΟ! Το ΒΙΝΤΕΟ τα λέει όλα
- Β. Ελλάδα: Έκλεισαν τα Μάλγαρα στο ρεύμα εξόδου οι αγρότες – Αποκλεισμοί τελωνείων
- Ζελένσκι: Θα μιλήσω με τους ευρωπαίους συμμάχους πριν από τη συνάντησή μου με τον Τραμπ
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας
- Ινδονησία: Μια τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία αγνοείται μετά τη βύθιση τουριστικού πλοιαρίου
- Αμερικανός σεφ έσωσε τη ζωή 78χρονου πελάτη που σταμάτησε ξαφνικά να πηγαίνει στο εστιατόριο
- Η άλλοτε «ουδέτερη» Ελβετία φοβάται τη… Ρωσία: «Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας»
- Φάκελο με αιτήματα παρέδωσαν στον Κ. Τσιάρα εκπρόσωποι αγροτών από την Κορινθία
- ΣΥΡΙΖΑ: “Στηρίζουμε ολόπλευρα τη σημερινή απεργία των ηθοποιών”
- Ρέθυμνο: Σύλληψη υπεύθυνης καταστήματος για προσφορά αλκοόλ σε τέσσερις ανηλίκους
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ
ΡΕΥΜΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ









