ΟΧΙ ΜΟΝΟ στην Λιβύη – Η Τουρκία απλώνεται στην Αφρική και απειλεί την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκάλυψη ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ...

Οι φιλοδοξίες της Τουρκίας ΔΕΝ περιορίζονται στην Λιβύη ή την Βόρεια Αφρική.

Αυτό υποστηρίζει η ιστοσελίδα Ahval, η οποία έρχεται να συμπληρώσει την αποκάλυψη που είχε κάνει το el.gr, σχετικά με τις στενές πλέον στρατιωτικές σχέσεις Τουρκίας-Σομαλίας και του κινδύνου η Άγκυρα να στέλνει Σομαλούς μισθοφόρους ως «μετανάστες» στην χώρα μας (ΕΔΩ).

Σύμφωνα με την Ahval, η τουρκική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο επέκτασης στην Αφρική το οποίο επεξεργάζεται, μάλιστα, εδώ και χρόνια, διατηρώντας δεσμούς με εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις.

Άλλωστε στην Λιβύη, έκαναν την εμφάνιση τους στη Τρίπολη, όπου πολεμά η Τουρκία μαζί με την GNA κατά του Χάφταρ, σημαίες του ISIS.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1265627258137567233

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ahval, που πρέπει να ληφθεί πάρα πολύ σοβαρά υπόψη, η Τουρκία διατηρεί σχέσεις με εξτρεμιστές:

  • Στο Τσαντ
  • τον Νίγηρα
  • το Μάλι
  • την Νιγηρία
  • το Καμερούν

Καθώς, μάλιστα, οι Μεγάλες Δυνάμεις είναι απασχολημένες με τον κορωνοϊό η Τουρκία κάνει κινήσεις στην Λιβύη, οι οποίες την προωθούν όλο και πιο βαθιά στην Αφρικανική Ήπειρο. Και να είστε σίγουροι πως η Τουρκία, καθώς διεισδύει στην Αφρική σκέφτεται παράλληλα πόσους εξτρεμιστές μπορεί να στείλει στην Ελλάδα, από τα έθνη εκεί, ώστε να επικρατήσει στο Αιγαίο εκ των έσω.

Μία από τις ισλαμικές οργανώσεις, με τις οποίες έχει έρθει κοντά η Τουρκία είναι η πασίγνωστη ισλαμιστική ομάδα «Boko Haram», με έδρα την Νιγηρία, η οποία άρχισε να επεκτείνεται στις χώρες της λεκάνης του Τσαντ, σχεδόν σαν να ακολουθεί στρατηγικές οδηγίες, σύμφωνα πάντα με την Ahval.

Το Τσαντ συνορεύει με την νότια Λιβύη και δεν αποκλείεται οι δυνάμεις της Τουρκιάς, των ισλαμιστών μισθοφόρων και της GNA που πολεμούν στην ίδια πλευρά, να συναντηθούν με τις εξτρεμιστικές ομάδες της Boko Haram στα σύνορα με το Τσαντ. Και τότε η Τουρκία, μέσω των εξτρεμιστικών οργανώσεων που ελέγχει, θα έχει λόγο σε ένα σημαντικό κομμάτι της Αφρικής, το οποίο τροφοδοτεί την Ευρώπη με μεταναστευτικά ρεύματα.

Συγκεκριμένα, η φιλοτουρκική Μπόκο Χαράμ έχει μετατραπεί σε σημαντική απειλή για το σύνολο της δυτικής Αφρικής, και πλέον και για την κεντρική Αφρική, ενώ έχουν αποδειχθεί οι σχέσεις της με την Aqmi (Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ) και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Ερντογάν έχει βρει πρόσφορο έδαφος για να μεγαλώσει την σφαίρα επιρροής της Τουρκίας και να χειριστεί «μεταναστευτικά πλήθη» και από εκεί, όπως συμφέρει την Τουρκία.

Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΠΟΚΟ ΧΑΡΑΜ ΕΊΝΑΙ ΗΔΗ ΘΕΜΑ ΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ:

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί