Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ότι η Ρωσία δοκίμασε τον πυρηνοκίνητο πύραυλο Poseidon!
Πρόκειται για μια αυτόνομη τορπίλη με πυρηνική ισχύ, ικανή να προκαλέσει «ραδιενεργά τσουνάμι» στον ωκεανό, καθιστώντας ολόκληρες χώρες ακατοίκητες.
Ο συγκεκριμένος πύραυλος θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό τσουνάμι 333 μέτρων που θα έσβησε τη Μ. Βρετανία από τον χάρτη!
Ο Πούτιν όντας μαζί με Ρώσους στρατιώτες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας σε νοσοκομείο στη Μόσχα, δήλωσε ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.
«Για πρώτη φορά, καταφέραμε όχι μόνο να το εκτοξεύσουμε με κινητήρα εκτόξευσης από υποβρύχιο-φορέα, αλλά και να εκτοξεύσουμε την πυρηνική μονάδα παραγωγής ενέργειας στην οποία αυτή η συσκευή πέρασε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο».
«Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία», είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι η ισχύς του Poseidon ξεπέρασε τον διηπειρωτικό πύραυλο Sarmat, γνωστό ως Satan II.
«Η ισχύς του Poseidon υπερβαίνει σημαντικά την ισχύ ακόμη και του πιο υποσχόμενου διηπειρωτικού πυραύλου βεληνεκούς Sarmat».
❗️Putin Announces Successful Tests of 'Poseidon' Nuclear-Powered Underwater Drone
— RT_India (@RT_India_news) October 29, 2025
Its capabilities “significantly surpass” the Sarmat missile, the Russian President revealed. pic.twitter.com/LPbD3pHKOW
🇷🇺 Russian autonomous nuclear torpedo Poseidon, with a nuclear warhead with up to 100 megatons and it travels up to 10,000 km.
— Lord Bebo (@MyLordBebo) November 19, 2024
The Russian nuclear doctrine lowered the threshold today, this is one of the things to it applies to.
One could take out Britain, so let’s hope… pic.twitter.com/bS8U3AY8Hk
*PUTIN SAYS RUSSIA TESTED UNDERWATER VEHICLE POSEIDON: IFX
— Russian Market (@runews) October 29, 2025
pic.twitter.com/tycqs2xpsH
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-SPUTNIK/POOL photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Διπλή διάκριση για την Αθήνα στα World Travel Awards 2025
- Λάρισα: Τα δύο νοσοκομεία της πόλης επισκέφθηκε ο Άδ. Γεωργιάδης
- Εκτάκτως στην Κρήτη ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο διευθυντής του «ελληνικού FBI» για το μακελειό στα Βορίζια
- Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς στα Εξάρχεια – Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός
- Έφτασε στην Αθήνα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Επιδόματα: Ο «χάρτης» των πληρωμών τη νέα εβδομάδα
- Ο Κινέζος πρόεδρος αναλαμβάνει τον ρόλο του… ειρηνοποιού στην κορεατική χερσόνησο
- Χαμός με βεντέτα που ξέσπασε στην Κρήτη! Νεκροί, τραυματίες και μπαράζ πυροβολισμών
- Κυβέρνηση για ΕΛΤΑ: Το κάθε κατάστημα με ελάχιστη κίνηση κοστίζει έως 150.000 ευρώ/χρόνο στον φορολογούμενο
- ΕΛΑΣ: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια









