Ο ισραηλινός στρατός ζητάει, με φέιγ-βολάν, από τους κατοίκους της Γάζας πληροφορίες για τους ομήρους έναντι αμοιβής

Ο ισραηλινός στρατός έριξε σήμερα φέιγ-βολάν στη Λωρίδα της Γάζας, στα οποία καλεί τους κατοίκους της να του γνωστοποιήσουν, έναντι οικονομικής αμοιβής, οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να διαθέτουν για τους ισραηλινούς ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αυτά τα φέιγ-βολάν, που έριξαν ισραηλινά αεροσκάφη και τα οποία κατέληξαν στο έδαφος στο Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Αν θέλετε ένα καλύτερο μέλλον για εσάς και για τα παιδιά σας, κάντε το καλό και στείλτε μας ασφαλείς και χρήσιμες πληροφορίες για τα πρόσωπα που απήχθησαν και βρίσκονται ενδεχομένως στη ζώνη σας», έγραφαν στα αραβικά τα φέιγ-βολάν.

«Ο ισραηλινός στρατός σας υπόσχεται να κάνει τα πάντα για να διαφυλάξει την ασφάλεια τη δική σας και των εστιών σας, καθώς και μια οικονομική ανταμοιβή», προστίθεται στο φέιγ-βολάν. «Σας εγγυόμαστε πλήρη διακριτικότητα».

Στο έγγραφο υπάρχουν ένας αριθμός τηλεφώνου και διευθύνσεις στις εφαρμογές μηνυμάτων Telegram, Whatsapp και Signal, μέσω των οποίων μπορεί κάποιος να έρθει σε επικοινωνία με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις για να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με τους ομήρους.

Ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου για τα φέιγ-βολάν.

Περίπου 220 όμηροι, ισραηλινοί, ξένοι ή με διπλή υπηκοότητα, απήχθησαν απο ενόπλους της Χαμάς στη διάρκεια μιας αιματηρής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.400 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους.

Έκτοτε ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπά ως αντίποινα τη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα. Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες πως από την αρχή του πολέμου έχουν σκοτωθεί 5.000 Παλαιστίνιοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: EPA-EPA)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί