«Αυτό που με ανησυχεί είναι το ενδεχόμενο ο Λίβανος να μετατραπεί σε μία άλλη Γάζα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε σύντομη συνέντευξή του στο CNN καθώς αρχίζει η εβδομάδα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.
Ο Αντόνιο Γκουτέρες έκανε επίσης στη διαπίστωση ότι έναν χρόνο μετά την έναρξη των πολέμου στην Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, καμία από τις πλευρές της σύρραξης δεν θέλει «πραγματικά» μία εκεχειρία.
«Για μένα είναι σαφές ότι οι δύο πλευρές δεν ενδιαφέρονται για μία εκεχειρία. Και αυτό είναι τραγωδία διότι πρόκειται για έναν πόλεμο που πρέπει να σταματήσει», επέμεινε.
Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε επίσης σήμερα το Ισραήλ ότι μία πολεμική κλιμάκωση στα σύνορα με τον Λίβανο δεν είναι προς το συμφέρον του, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση, δια στόματος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, εξέφρασε εξαιρετική ανησυχία και απηύθυνε έκκληση για «εκεχειρία κατά μήκος της μπλε γραμμής» που χωρίζει από το 200 τις λιβανικές από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, «όπως και στην Γάζα» ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την Χαμάς.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι ο ισραηλινός στρατός κατάφερε κατά της Χεζμπολάχ «σειρά πληγμάτων», έπειτα από μία νύκτα σφοδρών διασυνοριακών συγκρούσεων που έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους του βορείου Ισραήλ στα καταφύγια.
Ο Ναΐμ Κάσεμ, δεύτερος στην ιεραρχία της Χεζμπολάχ, απάντησε ότι το ισλαμιστικό κίνημα εισέρχεται «σε μία νέα φάση ξεκαθαρίσματος ανοικτών λογαριασμών» στην πόλεμό του με το Ισραήλ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Ρονάλντο επιβεβαιώνει ότι το Μουντιάλ του 2026 θα είναι το τελευταίο του
- Πιέσεις στην Τουρκία σε σχέση με την Ρωσία – Καλείται να πάρει αποφάσεις η Άγκυρα
- Η Κέιτ Μίντλετον ρωτάει 100χρονο βετεράνο το μυστικό της μακροζωΐας και εκπλήσσεται, vid
- Ραγδαία μείωση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη Β. Αμερική – Αύξηση σε Κίνα και Ε.Ε.
- K. Πιερρακάκης: Από το 2019 έως σήμερα έγιναν όσες άμεσες ξένες επενδύσεις είχαν γίνει στα πρώτα 17 χρόνια του ευρώ
- Οργή στην Πολωνία για την Ε.Ε.: Καίνε σημαίες της Ένωσης, video
- Οι Ρώσοι ξεπροβάλλουν μέσα από την ομίχλη! Τον γύρο του κόσμου κάνει ΒΙΝΤΕΟ από το Ποκρόφσκ
- Καιρός: Πέφτει σήμερα η θερμοκρασία και ενισχύονται οι βοριάδες – Πού αναμένονται τοπικές βροχές
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας ανέστειλε την ανταλλαγή πληροφοριών με τις ΗΠΑ
- Σαν σήμερα 12 Νοεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας









