Ο εφιάλτης των Τούρκων στον Έβρο – ΜΟΝΟ η Ελλάδα και άλλες δύο χώρες το έχουν στην Ευρώπη (ΦΩΤΟ)

Άσκηση τρόμος για την άμυνα των Τούρκων...

Η γέφυρα Ribbon είναι ο εφιάλτης των Τούρκων στον Έβρο.

Εκτός της Ελλάδας, την έχουν μόλις άλλες δύο χώρες στην Ευρώπη, η Ολλανδία και η Γερμανία.

Για όσους δεν γνωρίζουν, με το υλικό Ribbon κατασκευάζονται πλωτές γέφυρες, με στόχο την διέλευση ποταμών.

Σε θεωρητικό επίπεδο είναι σε θέση να φτάσουν άπειρα μέτρα σε μήκος.

ΕΒΡΟΣ

Στον ποταμό Έβρο, το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού είναι σε θέση να στήσει μία γέφυρα σε περίπου 20 λεπτά!!! Έπειτα ο Στρατός μας μπορεί να περάσει στην αντίπερα όχθη και να διαλύσει τις εχθρικές δυνάμεις στα υπό κατοχή εδάφη της Ανατολικής Θράκης.

Οι Αμερικανοί, παρότι διαθέτουν την πιο αναβαθμισμένη έκδοση της γέφυρας, την advance, είχαν μείνει έκθαμβοι όταν παρακολούθησαν άσκηση με την ελληνική basic έκδοση της Ribbon στον Έβρο, καθώς έγιναν μάρτυρες του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας του Ελληνικού Στρατού.

ΑΣΚΗΣΗ ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 18 Ιουνίου, στον Έβρο έλαβε άσκηση, την οποία παρακολούθησε ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη.

Το σενάριο της άσκησης ήταν η επίθεση του Στρατού κατά εχθρικών δυνάμεων. Πραγματοποιήθηκαν ενέργειες προπαρασκευής, εκτέλεσης της διάβασης ευκαιρίας, διαδικασίες παραπλάνησης και αποδιοργάνωσης του εχθρού και τελικά δημιουργίας ζώνης ασφαλείας σε βάθος 2 χιλιομέτρων.

Αξιοσημείωτο είναι πως το Μηχανικό κατάφερε μέσα σε 20 λεπτά να στήσει την γέφυρα και να περάσει απέναντι ένα τάγμα, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από τεθωρακισμένα Leopard, Μ113 και Hummer.

Η Τουρκία ΔΕΝ διαθέτει ανάλογα συστήματα. Στην Άγκυρα γνωρίζουν πως υπάρχουν σημεία στην άμυνά της στον Έβρο ποταμό που είναι ευάλωτα, με το Ribbon να αποτελεί τον υπέρτατο ΕΦΙΑΛΤΗ μαζί με τα Leopard που θα ακολουθήσουν…

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί