Η διπλωματική αποστολή της Νικαράγουας στην Αυστρία θα αναλάβει τον χειρισμό των υποθέσεων εκείνης στη Γερμανία προσεχώς, επιβεβαίωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εργαζόμενος της νικαραγουανής πρεσβείας στη Βιένvη. Οι προξενικές υπηρεσίες θα παρέχονται επίσης από την πρεσβεία της Βιένvης.
Η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγα ανακοίνωσε η πως η πρεσβεύτρια της Νικαράγουας στη Βιένη, η Σάβρα Μουρίγιο, θα αναλάβει ταυτόχρονα πρεσβεύτρια στη Γερμανία, με δημοσίευση στην επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Κατά στοιχεία του γερμανικού ΥΠΕΞ, στη χώρα ζουν αρκετές εκατοντάδες Νικαραγουανοί και στην επικράτεια του κράτους της κεντρικής Αμερικής κάπου χίλιοι Γερμανοί.
Η Νικαράγουα κατηγορεί τη Γερμανία με την προσφυγή της στο κορυφαίο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ για συνέργεια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων που κατ’ αυτή διαπράττεται από το Ισραήλ, διότι το Βερολίνο προμηθεύει τον ισραηλινό στρατό με όπλα και πυρομαχικά.
Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει την κατηγορία.
Η Νικαράγουα απαιτεί να σταματήσουν άμεσα οι παραδόσεις όπλων και πυρομαχικών από τη Γερμανία στο Ισραήλ και η γερμανική κυβέρνηση να αποκαταστήσει αμέσως τη χρηματοδότηση του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik))
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρόδος: Ποινές κάθειρξης 600 ετών «μοίρασε» το Εφετείο Δωδεκανήσου σε δύο διακινητές μεταναστών
- Ουρές για βενζίνη στην Κίνα εν όψει αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων (Vid)
- Κ. Χατζηδάκης: 1 δις ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου – Το σχέδιο δράσης για τη Θεσσαλία
- Πολωνία: Ο δήμος Βαρσοβίας απαγορεύει την πώληση αλκοόλ τη νύχτα
- Θεσσαλονίκη: Μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με το ΕΚΕΤΑ
- Ευτύχιος Βασιλάκης (AEGEAN): Η επίδραση της κρίσης στη Μέση Ανατολή – Η είσοδος στην Ινδία μετατίθεται για το 2027
- Ισπανίδα ποδηλάτισσα γλίτωσε από τον θάνατο για λίγα εκατοστά, Vid
- Αυτός θα είναι ο κόσμος που θα φέρουν σε 10 χρόνια από σήμερα, σύμφωνα με τον Μασκ – Vid
- Κεφαλονιά: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στον Αλειμματά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Καλαμαριά: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου









