Νέο πλοίο ικανό να φέρει ελικόπτερα και drones για το Ιρανικό Ναυτικό

Το Ιράν δεν έχει τις βιομηχανικές, τεχνολογικές και στρατιωτικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσει τις Η.Π.Α. και τα κράτη του Κόλπου σε μία σύγκρουση στη θάλασσα καθώς υστερεί σε αρκετούς τομείς εν συγκρίσει με αυτά. Ωστόσο, οι Ιρανοί καταβάλλουν αρκετά φιλότιμες προσπάθειες να καλύψουν την τεχνολογική τους υστέρηση χρησιμοποιώντας πιο φθηνά, και απλά τεχνολογικά, μέσα όπως […]

Το Ιράν δεν έχει τις βιομηχανικές, τεχνολογικές και στρατιωτικές δυνατότητες για να αντιμετωπίσει τις Η.Π.Α. και τα κράτη του Κόλπου σε μία σύγκρουση στη θάλασσα καθώς υστερεί σε αρκετούς τομείς εν συγκρίσει με αυτά.

Ωστόσο, οι Ιρανοί καταβάλλουν αρκετά φιλότιμες προσπάθειες να καλύψουν την τεχνολογική τους υστέρηση χρησιμοποιώντας πιο φθηνά, και απλά τεχνολογικά, μέσα όπως τα σμήνη από drones, τα τροποποιημένα ταχύπλοα σκάφη, πλατφόρμες εκτόξευσης αντιπλοϊκών πυραύλων και ελικοπτέρων σε συνδυασμό με εκτόξευση πυραύλων από την ενδοχώρα κατά πλοίων του αντιπάλου. όλα αυτά συνδυάζονται σε ένα περίεργο αλλά ίσως αποτελεσματικό, μη συμβατικό δόγμα ναυτικής αντιμετώπισης των ικανότατων δυτικών ναυτικών δυνάμεων.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, οι Ιρανοί ναυπήγησαν και  ενέταξαν σε υπηρεσία ένα σκάφος ικανό να φέρει ελικόπτερα και drones σε ανοιχτή θάλασσα μήκους 150 μέτρων, πλάτους 22 και εκτοπίσματος 400 τόνων, το Shahid Rubaki.

Το πλοίο είναι εξοπλισμένο με ένα Radar 3D διάταξης φάσης, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος συστήματα επικοινωνιών και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Παρόμοια πλοία θα παραδοθούν στο ιρανικό ναυτικό το επόμενο διάστημα. Η δυνατότητα των Ιρανών να εξαπολύσουν σμήνη drones και πυραύλων από αυτές τις πλατφόρμες από διαφορετικές θέσεις στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου, αυξάνει τις δυνατότητές τους αν και τα πλοία φαίνεται ότι στερούνται κάποιου ικανού CIWS.https://www.youtube.com/watch?v=zGOXIRUtMss

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί