Ένας Αμερικανός πολίτης, ο 52χρονος Στίβεν Ζαμπέλσκι σκοτώθηκε στην Ουκρανία στις 15 Μαΐου. Αυτός είναι τουλάχιστον ο δεύτερος Αμερικανός που σκοτώνεται σε μάχη στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Washington Post.
Η νεκρολογία του Ζαμπέλσκι δημοσιεύτηκε την 1η Ιουνίου στο Recorder, μια εφημερίδα που δημοσιεύεται στην κομητεία Μοντγκόμερι στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Τον θάνατο του Ζαμπέλσκι επιβεβαίωσε και στην Washington Post εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Το άρθρο σημειώνει ότι σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone, ο Zabelski ήταν βετεράνος του αμερικανικού στρατού που χτύπησε σε νάρκη στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, η Washington Post δεν κατάφερε να μάθει το ιστορικό του.

Την ίδια ώρα, για εγκλήματα κατά της Ρωσίας κατηγορεί η Μόσχα τους δύο Αμερικανούς που αιχμαλωτίστηκαν, έχοντας ενταχθεί στον στρατό της Ουκρανίας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, ότι οι δύο Αμερικανοί, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν ενώ πολεμούσαν στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων του Κιέβου, «έθεσαν σε κίνδυνο» την ζωή Ρώσων στρατιωτικών και θα πρέπει να «λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα» που διέπραξαν.
Πρόκειται για το πρώτο δημόσιο σχόλιο της ρωσικής προεδρίας για την υπόθεση των δύο Αμερικανών πρώην στρατιωτικών, του Αλεξάντερ Ντρούκι και του Άντι Γουέν, σύμφωνα με το NBC.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ασία υφίσταται τις σοβαρότερες επιπτώσεις του πολέμου στην Μέση Ανατολή
- Έπεσε πάνω του ηλεκτροφόρο καλώδιο! Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ
- Αμερικανός Υπ. Πολέμου: Οι επόμενες μέρες στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή θα είναι καθοριστικές
- NASA: Αύριο μετά τα μεσάνυχτα η ιστορική επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Σελήνη
- Τραμπ σε Ευρωπαίους: «Μάθετε να πολεμάτε μόνοι σας, τέρμα η βοήθειά μας»
- Μιχαηλίδου: Σε μία εβδομάδα ανοίγουν οι αιτήσεις για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»
- Πιερρακάκης: Το Δημόσιο δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα για τις αποζημιώσεις στην τραγωδία των Τεμπών
- Καύσιμα: Από αύριο η επιδότηση στο diesel, προσεχώς για… fuel pass
- Eurostat: Στο 2,5% ο πληθωρισμός το Μάρτιο στην ευρωζώνη και στο 3,3% στην Ελλάδα
- Χατζηδάκης: Η χώρα δεν χρειάζεται αυτή την ώρα εκλογές









