Νέες σημαντικές επιτυχίες του LNA στη Λιβύη

Στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα Τυνισίας-Λιβύης, ο GNA διατηρούσε ένα θύλακα από το συνοριακό πέρασμα μέχρι τη Μελίτα. Οι δυνάμεις που εδράζονταν στο θύλακα πραγματοποίησαν προχθές μία ενέργεια κατά της αεροπορικής βάσης της Al-Watya η οποία ήταν σημείο συγκέντρωσης των δυνάμεων του Χαφτάρ. Παρ ότι αρχικά η επίθεση προς τη βάση γνώρισε κάποιες […]

Στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα Τυνισίας-Λιβύης, ο GNA διατηρούσε ένα θύλακα από το συνοριακό πέρασμα μέχρι τη Μελίτα.

Οι δυνάμεις που εδράζονταν στο θύλακα πραγματοποίησαν προχθές μία ενέργεια κατά της αεροπορικής βάσης της Al-Watya η οποία ήταν σημείο συγκέντρωσης των δυνάμεων του Χαφτάρ. Παρ ότι αρχικά η επίθεση προς τη βάση γνώρισε κάποιες επιτυχίες, οι δυνάμεις του GNA υπέστησαν πολλές απώλειες κατά την επίθεση στη βάση και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν τελικά όταν και καταδιώχθηκαν από τις δυνάμεις του LNA.

Ο LNA με άμεση αντεπίθεση επιτέθηκε στις αποδιοργανωμένες μονάδες του GNA και πέτυχε να καταλάβει γρήγορα τις πόλεις Al-Assah, Rigdaleen, Zelten , Abu Kelmash, να θέσει υπό στενότερη πολιορκία την πόλη της Zuwarah η οποία έχει και την απόληξη των τελευταίων αγωγών πετρελαίου στην περιοχή και να αποκόψει μονάδες του GNA στο συνοριακό πέρασμα με την Τυνισία.

Πρόκειται για μία επιτυχία του στρατού του Χαφτάρ η οποία θα επιτρέψει στον LNA να εκκαθαρίσει τον παράκτιο αυτό θύλακα και να εξασφαλίσει πλήρως τα σύνορα της Λιβύης με την Τυνισία ώστε να μην υπάρχει πλέον καμία σύνδεση από ξηράς του GNA με γειτονικό κράτος από το οποίο μπορούν να μεταφέρουν οπλισμό και προσωπικό.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1243062470278811648
https://twitter.com/LNA2019M/status/1242979104435187713

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί