Η Intracom Defense Electronics(IDE) ολοκλήρωσε τις παραδόσεις νέων συστημάτων θαλάσσιας επιτήρησης στο Πολεμικό Ναυτικό τα οποία και θα τοποθετηθούν για παρακολούθηση περιοχών ζωτικού ενδιαφέροντος για το Πολεμικό Ναυτικό.
Τα νέα αυτά συστήματα είναι τηλεχειριζόμενοι σταθμοί επιτήρησης οι οποίοι διαθέτουν συστήματα ραντάρ μακράς εμβέλειας τα οποία σε συνδυασμό με άλλους αισθητήρες, μεταφέρουν τον εικόνα από το υπό επιτήρηση πεδίο, σε πραγματικό χρόνο, προς τους επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού και κατ’ επέκταση του ΓΕΕΘΑ.
Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των εν λόγω συστημάτων είναι η απρόσκοπτη μεταφορά των δεδομένων από τους Σταθμούς Επιτήρησης προς τα Κέντρα λήψης αποφάσεων, μέσω της πλατφόρμας Διοίκησης και Ελέγχου iDEFENDER της IDE η οποία χρησιμοποιείται ήδη για την επιτήρηση Αέρος Συνόρων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπου έχει εξάγει το σύστημα η εταιρεία.
Η IDE είναι μία εκ των κορυφαίων εταιρειών του αμυντικού τομέα στη χώρα μας με πολύχρονη παρουσία στο χώρο και συμμετοχή σε πολλά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ έχει πετύχει και εξαγωγικές επιτυχίες συστημάτων της στο εξωτερικό.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έξαλλος ο Τραμπ με Ιράν: «Ανοίξτε τα γ… Στενά, τρελοί, αλλιώς θα ζήσετε την κόλαση»
- Το ΝΑΤΟ είναι σε κρίση! Ποιό θα είναι το μέλλον του;
- Νομίζετε ότι είναι ξερό φύλλο πεσμένο στο έδαφος; Δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος
- Ανεστάλη η λειτουργία σε πετροχημικό εργοστάσιο στα ΗΑΕ – Πήρε φωτιά από πτώση συντριμμιών
- Και οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές συνεχίζονται αμείωτες – Drones χτύπησαν το διυλιστήριο NORSI στη Ρωσία
- Μ. Χαρακόπουλος: Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την πολύτιμη εθνική συνοχή
- «Έκρηξη» παραβάσεων ΚΟΚ στην Κ. Μακεδονία τον Μάρτιο – Πάνω από 2.900, κυρίως για υπερβολική ταχύτητα
- Πλοίο που μετέφερε σιτάρι βυθίστηκε στην Αζοφική θάλασσα – 1 νεκρός, 2 αγνοούμενοι
- Μπαράζ ελέγχων από ΑΑΔΕ: 5,6 εκατ. € αδήλωτες συναλλαγές και 50.000 παραβάσεις στο 1ο τρίμηνο 2026
- Έγινε ρουτίνα! Τρομακτικές ομοιότητες των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν









