Νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Η Ρωσία και η Ουκρανία πραγματοποίησαν σήμερα νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, στο πλαίσιο της συμφωνίας που συνήφθη τον περασμένο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του χωρίς να διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό τους.

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές έχουν ανταλλάξει πολλές φορές αιχμαλώτους πολέμου με την τελευταία να είναι στις 26 Ιουνίου.

«Στις 4 Ιουλίου, μια νέα ομάδα Ρώσων στρατιωτών επέστρεψε από έδαφος που ελέγχεται από το καθεστώς του Κιέβου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας που δημοσιοποίησε ένα βίντεο που δείχνει περίπου 15 στρατιώτες να φωνάζουν «Ρωσία!» ενώ είναι τυλιγμένοι με ρωσικές σημαίες.

Αυτή η ανταλλαγή επιβεβαιώθηκε από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος διευκρίνισε ότι το Κίεβο ανέκτησε στρατιωτικό προσωπικό, «οι περισσότεροι από τους οποίους κρατούνταν από τους Ρώσους από το 2022», καθώς και πολίτες. «Οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν (…) Στόχος της Ουκρανίας είναι να απελευθερώσει όλους τους συμπατριώτες μας που κρατούνται από τη Ρωσία», ανέφερε ο πρόεδρος στο Telegram.

Στις 2 Ιουνίου, το Κίεβο και η Μόσχα συμφώνησαν να απελευθερώσουν όλους τους αιχμαλώτους πολέμου κάτω των 25 ετών ή σοβαρά τραυματισμένους, και να επιστρέψουν τα λείψανα των νεκρών μαχητών, το μόνο απτό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στην Κωνσταντινούπολη.

Και οι δύο πλευρές σταμάτησαν πρόσφατα να παρέχουν στοιχεία για τον αριθμό των αιχμαλώτων πολέμου που απελευθερώθηκαν σε αυτές τις ανταλλαγές.

ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί