Ναυτική επιχείρηση πραγματοποιείται από το ΝΑΤΟ κοντά στην ρωσική Αγία Πετρούπολη καθώς το Ελσίνκι εξετάζει την ένταξη στο στρατιωτικό μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, με τα μέλη της Λετονίας, της Εσθονίας και της Ολλανδίας να ετοιμάζονται για κοινές ναυτικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα θα επικεντρωθούν στα «αντίμετρα ναρκών» και θα διαρκέσουν από Πέμπτη έως Παρασκευή περίπου 330 μίλια από την ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης.
«Ο κύριος στόχος της άσκησης είναι η αναζήτηση και η αναγνώριση υποβρύχιων αντικειμένων», επιβεβαίωσε ο αρχηγός του επιτελείου του παράκτιου στόλου της Φινλανδίας. «Σε αυτές τις ασκήσεις, μαθαίνουμε να εργαζόμαστε ως μέλη μιας ομάδας με την οποία δεν αλληλεπιδρούμε τακτικά. Βοηθά στην διατήρηση της διεθνούς τεχνογνωσίας».
Προγραμματισμένη έναν χρόνο νωρίτερα, η επιχείρηση έρχεται εν μέσω αναφορών ότι τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία –ιστορικά ουδέτερα κράτη– προχωρούν με σχέδια για ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα μπορούσαν να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης ήδη από τον επόμενο μήνα.
Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει ότι τα σκανδιναβικά έθνη που θα ενταχθούν στο μπλοκ θα μπορούσαν να προκαλέσουν όλεθρο.
photo rt
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- O εκπληκτικός λόγος που ο 13ος όροφος λείπει από πολλά κτίρια της Νέας Υόρκης
- Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών στην Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Βέροιας και στον Έβρο
- Άνδρας θα πληρώνει «διατροφή γάτας» έως και 10 χρόνια μετά το διαζύγιο!
- Γερμανός πήρε κίτρινο ταξί στη Νέα Υόρκη και η εμπειρία του έγινε viral -ΒΙΝΤΕΟ
- «Βράζουν» οι Ρουμάνοι με τον διεθνιστή πρόεδρό τους: «Προδότη! Πήγαινε στην Ουκρανία», vid
- Συλλήψεις στο Ρέθυμνο για ναρκωτικά και δενδρύλλια κάνναβης
- Παναθηναϊκός: Σήμερα η παρουσίαση του Ράφα Μπενίτεθ
- Σέρρες: Το «Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.» άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι
- Κυρ. Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού
- Μεγάλη προσέλευση πολιτών και επισήμων στο προσκύνημα της σορού του Διονύση Σαββόπουλου
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
ΟΙΚΟΔΟΜΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ









