• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τουρκικά «παιχνίδια» και πάλι με το “Oruc Reis” – 17 πολεμικά πλοία βγάζουν απέναντι από τη Ρόδο οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουρκικά «παιχνίδια» και πάλι με το “Oruc Reis” – 17 πολεμικά πλοία βγάζουν απέναντι από τη Ρόδο οι Τούρκοι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνικό 21ης Ιουλίου θέλει να επαναλάβει ο «σουλτάνος»;

Ο χρόνος για την πραγματοποίηση των ασκήσεων με πραγματικά πυρά που έχουν εξαγγείλει οι Τούρκοι ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο μετρά αντίστροφα.

Ιδιαίτερα έντονη είναι η κινητικότητα του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο, αφού ήδη πολεμικά πλοία που έφτασαν στο ναύσταθμο του Ακσάζ έλαβαν στρατηγικές θέσεις ανάμεσα σε Ρόδο, Καστελόριζο και Κάρπαθο.

Οι πληροφορίες μιλούν ακόμη και για συνολικά 17 πολεμικά πλοία που έχουν αναπτύξει οι Τούρκοι σε θέσεις-«κλειδιά» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όπως είναι αυτονόητο το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό εξακολουθεί να βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή, εν όψει μάλιστα και της NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι για την πραγματοποίηση ασκήσεων στις 10 και 11 Αυγούστου.

Καθοριστικό ρόλο στο τι θα επακολουθήσει τις αμέσως επόμενες μέρες θα παίξει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Τουρκία που συνεδριάζει από το μεσημέρι και αναμένεται να δώσει το «πράσινο φως» στην έναρξη σεισμικών ερευνών.

«Παιχνίδια» με το Oruc Reis

Αρκετά ύποπτη είναι η «κινητικότητα» που παρουσιάζεται γύρω από το γεωτρύπανο “Oruc Reis”.

Παρά το ότι παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αττάλειας, το απόγευμα της Κυριακής σταμάτησε ξαφνικά να εκπέμπεται το σήμα εντοπισμού τοποθεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, ενδεχομένως για να διεξάγουν «πόλεμο νεύρων», οι Τούρκοι έθεσαν εδώ και δύο ώρες εκτός λειτουργίας τους πομπούς εντοπισμού τόσο του γεωτρύπανου όσο και των συνοδευτικών του πλοίων.

(φωτο:photo screenshot)