• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συνεχίζει τους ελιγμούς του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Συνεχίζει τους ελιγμούς του εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Ακόμη και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Σε αμείωτο επίπεδο διατηρείται η τουρκική προκλητικότητα, με το Oruc Reis να κινείται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ενώ σε επιφυαλκή βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας.

Σε ελιγμούς επιδίδεται το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αρχικά στρεφόμενο νοτιοανατολικά με πορεία πλέον δυτικά, παραμένοντας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.


Παράλληλα, το σκάφος της Τουρκίας, παρακολουθείται στενά από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται στο 100% της επιχειρησιακής ετοιμότητας όπως αναφέρει η Δημόσια Τηλεόραση.

«Η Ελλάδα δεν λυγίζει. Η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Είναι πιο δυνατή απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν και ανταποκρίνεται στις προκλήσεις, με την σωφροσύνη, την αυτοσυγκράτηση, αλλά και την ακράδαντη αποφασιστικότητα αφού γνωρίζει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος της», ήταν το μήνυμα που έστειλε o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Τήνο όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου και την 80η επέτειο από τον τορπιλισμό του ευδρόμου «ΕΛΛΗ».

(Sputniknews – φωτο:screenshot)