• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πως η Γαλλία βάζει «φωτιά» στα σχέδια των Τούρκων στην Αν.Μεσόγειο – Τι ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μακρόν

Πως η Γαλλία βάζει «φωτιά» στα σχέδια των Τούρκων στην Αν.Μεσόγειο – Τι ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μακρόν

Αυστηρό μήνυμα κατά της Τουρκίας - Νέος «παίχτης» στην Ανατολική Μεσόγειο η Γαλλία.

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πιο συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Twitter o Γάλλος πρόεδρος σημείωσε μάλιστα ότι οι μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας προκαλούν εντάσεις.

«Η Γαλλία θα ενισχύσει προσωρινά τη στρατιωτική παρουσία της στη Μεσόγειο για να δείξει ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό.

Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τις μονομερείς έρευνες για πετρέλαιο

Αυτά πρέπει να τελειώνουν προκειμένου να επιτραπεί ένας ειρηνικός διάλογος μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στο ΝΑΤΟ».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του:

Πρόκειται για το πιο ηχηρό αποτέλεσμα της διπλωματικής αντεπίθεσης που άρχισε σήμερα η Αθήνα, με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Δένδια να έχουν μία σειρά επαφών με ξένους υψηλόβαθμους αξιωματούχους για τα γεγονότα στον νότο του ελληνισμού.

Θυμίζουμε εξάλλου πως η Γαλλία έχει…προηγούμενα με την Τουρκία, καθώς στις αρχές του καλοκαιριού τα πολεμικά ναυτικά των δύο κρατών βρέθηκαν ένα βήμα πριν την ένοπλη σύγκρουση ανοικτά της Λιβύης.

(φωτο:photo screenshot)