• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ούτε να βλέπει ελληνικό πλοίο δεν θέλει η «πληγωμένη» Φ/Γ “Kemal Reic” – Πάει να…προστατέψει το “Barbaros”

Ούτε να βλέπει ελληνικό πλοίο δεν θέλει η «πληγωμένη» Φ/Γ “Kemal Reic” – Πάει να…προστατέψει το “Barbaros”

Η τουρκική φρεγάτα είχε συγκρουστεί με υπαιτιότητα του κυβερνήτη της με την ελληνική φρεγάτα "ΛΗΜΝΟΣ" τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το Barbaros στην Κύπρο συνοδεύει πλέον η φρεγάτα Kemal Reis, που συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Το εν λόγω Υπουργείο με ανάρτησή του στο Twitter, έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της φρεγάτας.

Η αυθεντικότητα των παρακάτω φωτογραφιών που δημοσίευσε το Τουρκικό ΥΠΑΜ ωστόσο αμφισβητείται και δεν αποκλείεται να είναι επεξεργασμένες και να εντάσσονται στα παιχνίδια προπαγάνδας της Άγκυρας.

Ιδού η επίμαχη ανάρτηση:

Είναι σχεδόν αστείο όμως ότι το “Βarbaros” προστατεύεται από μία τουρκική φρεγάτα τη στιγμή που η κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει πολεμικά πλοία!

Δείτε που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Barbaros:

Πρόκειται για ακόμη μία προσχηματική κίνηση της Άγκυρας, θέλοντας να δείξει πως ναι μεν η Φ/Γ “Kemal Reic” δεν έχει υποστεί τόσο σοβαρές ζημιές μετά από το επεισόδιο με την ελληνική Φ/Γ “ΛΗΜΝΟΣ”, αλλά την ίδια στιγμή αποχωρεί από τον σχηματισμό πλοίων που προστατεύουν το ερευνητικό “Oruc Reis”!

Μήπως τελικά δεν είναι και τόσο…αξιόμαχη πλέον, χάνοντας κατά κράτος σε ένα ναυτικό επεισόδιο που η ίδια η τουρκική φρεγάτα παρολίγον να προκαλέσει;

(φωτο:photo screenshot)