• Αρχική
  • Άρθρα
  • Όλο και πιο κοντά στο Καστελόριζο – «ΒΟΜΒΑ» Αμερικανών για το Αιγαίο (vid)

Όλο και πιο κοντά στο Καστελόριζο – «ΒΟΜΒΑ» Αμερικανών για το Αιγαίο (vid)

oruc_reis_stolos
Μέχρι τότε ελληνοτουρκική κρίση και βλέπουμε...

Η τελευταία παράνομη NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για δήθεν έρευνες του σεισμογραφικού Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει ως στόχο την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας από τον 28ο μεσημβρινό μέχρι και τον 30ο.

Παράλληλα στόχος της Τουρκίας είναι θέσει εν αμφιβόλω την θέση του Καστελλόριζου, αμφισβητώντας ευθέως πως είναι νησί των Δωδεκανήσων, που παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία το 1947 με την Συνθήκη των Παρισίων, στην οποία η Τουρκία δεν ήταν συμβαλλόμενο μέρος.

Η πορεία του Oruc Reis των τελευταίων 7 ημερών (σ.σ. στον σχετικό χάρτη είναι τα δεδομένα μέχρι και τα μεσάνυχτα) φαίνεται ότι πλησιάζει όλο και περισσότερο το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελλόριζου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου…

Δείτε από το enikos:

Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα της Τουρκίας εν όψει της 12ης Σεπτεμβρίου, οπότε και λήγει η παράνομη NAVTEX που έχει εκδώσει για τον συγκεκριμένο θαλάσσιο τμήμα;;;

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak, γράφει ότι μετά από τη NAVTEX που λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου, το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες του με νέα NAVTEX, στα όρια των χωρικών υδάτων σε Καστελλόριζο και Ρόδο. Οι έρευνες σύμφωνα με το δημοσίευμα θα συνεχιστούν μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα ολοκληρώνεται η σύνοδος Κορυφής της ΕΕ για την ανατολική Μεσόγειο.

Με άλλα λόγια, θα πάμε στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης με τον τουρκικό Στόλο στο Αιγαίο. Αυτό θέλει η Άγκυρα που αφήνει να εννοηθεί πως, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα κάνει τίποτα μέχρι τότε, παρακολουθώντας την στάση της Ελλάδας και των Ευρωπαίων.

Μέχρι τότε θα συνεχίσει τις απειλές κατά της χώρας μας σε Αιγαίο αλλά και Θράκη:

Πάντως, οι ΗΠΑ, που έχουν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Τουρκία, αλλά και με την Ελλάδα, δεν είναι όπως φαίνεται καθόλου αισιόδοξες πως η κρίση Ελλάδας – Τουρκίας θα λήξει άμεσα.

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ δίνει μάλιστα και ημερομηνίες, εξέλιξη η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση εντός αλλά και εκτός Ελλάδος. Συγκεκριμένα, γίνεται έκκληση για προσοχή στα αμερικανικά πλοία που πλέουν στην ΝΑ Μεσόγειο και στο Αιγαίο ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ  17.2.2021!!!

Μέχρι τότε έχει σκοπό ο Ερντογάν να «αλωνίζει» στο Αιγαίο;;;