• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι Ισραηλινοί ξεσκεπάζουν το Oruc Reis – Δείτε τι δείχνει δορυφόρος!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ισραηλινοί ξεσκεπάζουν το Oruc Reis – Δείτε τι δείχνει δορυφόρος!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

oruc reis
Φαίνονται και οι Ελληνικές Δυνάμεις…

Δορυφορική φωτογραφία από το Ισραήλ αποτυπώνει την κατάσταση στην θαλάσσια περιοχή της παράνομης τουρκικής Νavtex”.

Ισραηλινή εταιρία δείχνει το Oruc Reis μαζί με την συνοδεία του, με το τουρκικό ερευνητικό που έχει απλωμένα καλώδια, να συνοδεύεται από 2 ρυμουλκά αλλά και 3 φρεγάτες κλάσης Μπαρμπαρός, 2 κορβέτες Burak και 2 φρεγάτες G-CLASS που ανήκουν στο τουρκικό ναυτικό.

Φαίνεται επίσης και μια ελληνική φρεγάτα κλάσης ELLI που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση και παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού αλλά και τους στολίσκου των 7 πλοίων που το συνοδεύουν τα οποία κινούνται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα 

Δείτε από τον ΣΚΑΪ:

Το  Oruc Reis πλέει σε διεθνή ύδατα άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εδώ και δέκα μέρες, συνοδευόμενο από τουρκικά πλοία, σε διάταξη που δείχνει ότι είναι σαν να κάνει έρευνες, έχοντας απλωμένα τα καλώδια του, τα οποία φτάνουν σε μήκος τα 10 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, έντονη ήταν και η σημερινή αεροπορική δραστηριότητα από την πλευρά της Τουρκίας. 12 τουρκικά αεροσκάφη -οκτώ F-16-, δυο ελικόπτερα και δυο CN-235, τα οποία προσπαθούσαν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια, προχώρησαν σε συνολικά 29 παραβιάσεις. Οι επτά εξ αυτών σημειώθηκαν από 8 μαχητικά F-16 και οι 22 από 2 κατασκοπευτικά CN-235.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο με το Oruc Reis: