• Αρχική
  • Άρθρα
  • Λιβύη: Ο Χαφτάρ τινάζει στον αέρα τους Τούρκους – Παρανάλωμα του πυρός πλοίο γεμάτο πυρομαχικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Λιβύη: Ο Χαφτάρ τινάζει στον αέρα τους Τούρκους – Παρανάλωμα του πυρός πλοίο γεμάτο πυρομαχικά (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπου βρουν τους Τούρκους στη Λιβύη τους χτυπάνε οι στρατιώτες του Χαφτάρ.

Επόμενο «θύμα» ήταν ένα τουρκικό σκάφος το οποίο είχε σταθμεύσει στο λιμάνι της Τρίπολης.

Ρεπόρτερ του Ρόιτερ στην Τρίπολη, την οποία οι εδρεύουσες στην ανατολική Λιβύη δυνάμεις προσπαθούν να κατακτήσουν σε μια επίθεση που διαρκεί σχεδόν έναν χρόνο, είδε πυκνό καπνό να υψώνεται από την περιοχή του λιμανιού. Λιμενική πηγή δήλωσε πως επλήγη μια αποθήκη, αλλά κανένα πλοίο.

Αργότερα το πρακτορείο Ρόιτερ μετέδωσε πως δύο λιμενικοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως τα πλοία, περιλαμβανομένων και δεξαμενόπλοιων, που βρίσκονταν στο λιμάνι της Τρίπολης, εκκενώθηκαν έπειτα από μια επίθεση.

Μέσα από τα social media, oι δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ ανακοίνωσαν πως έπληξαν τουρκικό σκάφος γεμάτο με πυρομαχικά, δημοσιεύοντας παράλληλα και σχετικό βίντεο:

Μάλιστα το Al Arabiya μεταδίδει για το εν λόγω γεγονός:

«Τουρκικό πλοίο που μετέφερε πυρομαχικά έγινε στόχος από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στην Τρίπολη»

Aξίζει να σημειωθεί πως και ο απεσταλμένος του ΟΗΕ στη Λιβύη, Γιασάν Σαλαμέ, επιβεβαίωσε την επίθεση χωρίς ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Άρα όσο η κατάσταση επί του πεδίου παραμένει μια κατάσταση όπου η εκεχειρία είναι πολύ εύθραυστη… κανείς δεν έχει μέχρι τώρα υπαναχωρήσει από την αρχή της αποδοχής της εκεχειρίας και η πολιτική διαδικασία προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να κινηθεί προς τα εμπρός», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Μαύροι καπνοί έχουν σκεπάσει τις τελευταίες ώρες ολόκληρη σχεδόν τη λιβυκή πρωτεύουσα:

Δεν πρόκειται για το μοναδικό καίριο πλήγμα σήμερα του Στρατού του Χαφτάρ.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως δυνάμεις του Λίβυου Στρατάρχη κατέστρεψαν την αίθουσα επιχειρήσεων της τουρκόφιλης κυβέρνησης της Τρίπολης:

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Λιβύης κατόρθωσαν (τη Δευτέρα) το βράδυ να καταστρέψουν την αίθουσα επιχειρήσεων GNA στη Ράμλα της νότιας Τρίπολης που είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και δεκάδες τραυματίες».

(φωτο:screenshot)