• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κοινές Ρωσο-Αιγυπτιακές ασκήσεις με την ονομασία “Γέφυρα Φιλίας 3” – Ανησυχία στην Άγκυρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινές Ρωσο-Αιγυπτιακές ασκήσεις με την ονομασία “Γέφυρα Φιλίας 3” – Ανησυχία στην Άγκυρα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, αιγυπτιακά πολεμικά πλοία βρέθηκαν στη θάλασσα του Μαρμαρά και μετέβησαν στη Μαύρη Θάλασσα όπου έλαβαν μέρος σε κοινές ασκήσεις με τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις .

Συνολικά 3 Αιγυπτιακά πλοία, μεταξύ των οποίων και μία εκ των κορβετών Gowind 2500, η οποία ξεχωρίζει στις φωτογραφίες, μετέβησαν στη Μαύρη Θάλασσα και συμμετείχαν σε ασκήσεις με το Ρωσικό Ναυτικό σε διάφορα σενάρια αεροναυτικού πολέμου.

Ταυτόχρονα με τις ασκήσεις των ναυτικών μονάδων, έλαβαν χώρα και κοινά γυμνάσια μεταξύ των Αιγυπτιακών και Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων όπως βλέπετε στο παρακάτω βίντεο.

Οι ασκήσεις αυτές με τη μεταφορά πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα, του Αιγυπτιακού Ναυτικού δείχνουν την πρόθεση της Αιγύπτου για συνέχιση της καλής συνεργασίας με τη Ρωσία από την οποία η Αίγυπτος περιμένει μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και υποστήριξη στο διπλωματικό πεδίο απέναντι στην Τουρκία και τις επιδιώξεις της τελευταίας στη Λιβύη όπου Ρωσία και Αίγυπτος συμπλέουν κατά των τουρκικών συμφερόντων και μεθοδεύσεων.