Επισκευές πολεμικών πλοίων, μία απαιτητική εργασία, vid

Ένα αμάξι παθαίνει κάποιου είδους ζημιά ή πρόκειται να γίνει η προγραμματισμένη συντήρηση και ο ιδιοκτήτης το πηγαίνει στο συνεργείο για επισκευή. Ο ιδιοκτήτης περιμένει από το συνεργείο και το προσωπικό που θα εμπλακεί στην επισκευή ή τη συντήρηση να κάνει την καλύτερη δουλειά για να είναι καλό το αποτέλεσμα.


Ανάλογα είναι και τα πράγματα με τα πολεμικά σκάφη τα οποία όταν δεξαμενίζονται, εκτελούνται διάφορες εργασίες συντήρησης και επισκευής. Οι εργασίες συντήρησης είναι αυτές που είναι σίγουρο ότι πρέπει να πραγματοποιηθούν. Σε ένα πολεμικό πλοίο, συντηρούνται οι μηχανές και γεννήτριες, ελέγχονται οι προπέλες και οι άξονες κίνησης, τα κιβώτια ταχυτήτων, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ επισκευάζεται ότι εντοπίζεται ότι έχει χαλάσει ή έχει υποστεί παραμορφώσεις κατά την πλεύση του πλοίου σε επιχειρησιακό περιβάλλον.


Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε ακριβώς αυτή τη διαδικασία η οποία εκτελείται για τη φρεγάτα Absalon του Δανέζικου Βασιλικού Ναυτικού στα δανέζικα ναυπηγεία της Orskov. Οι διαδικασίες ελέγχου και συντήρησης που θα δείτε, θα διαπιστώσετε ότι αρκετές από αυτές έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας και εκτέλεσης καθώς επίσης και προτύπων ασφαλείας που ακολουθούνται. Ειδικά ο έλεγχος και η επισκευή των αξόνων κίνησης του πλοίου όπως επίσης και η αποκοπή και επανατοποθέτησή τους στο πλοίο, είναι μία πάρα πολύ απαιτητική και ακριβείς εργασία η οποία καλύπτεται επαρκώς κατά τη διάρκεια του εν λόγω ντοκυμαντέρ.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.