• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ κοντά στο Καστελλόριζο!!! Ελληνική φρεγάτα ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ οι Τούρκοι (vid)

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ κοντά στο Καστελλόριζο!!! Ελληνική φρεγάτα ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ οι Τούρκοι (vid)

stolos
Ψάχνονται συνεχώς...

Οι Τούρκοι δεν μπορούν να χωνέψουν το πλήγμα που υπέστη η φρεγάτα KEMAL REIS από την ελληνική φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ και την τρύπα, την οποία της προκάλεσε, καθώς «έχωσε» την πλώρη και την άγκυρά της στα «πλευρά» της τουρκικής ναυαρχίδας.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Alpha», την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα κατά το κρίσιμο 48ωρο όπου σημειώθηκε το περιστατικό με την επιχείρηση διάσωσης παράνομων μεταναστών στην Χάλκη, αλλά και επικρατούσε «κόλαση» αερομαχιών κατά την επιστροφή των ελληνικών F-16 από την Κύπρο, Ελληνική φρεγάτα που έπλεε νοτίως του Καστελλόριζου, κοντά στον τουρκικό στολίσκο που «περιφρουρεί» το ερευνητικό Oruc Reis, το οποίο πλέει άνωθεν της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στοχοποιήθηκε πολεμικά από τουρκική φρεγάτα.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι στοχοποίησαν και εγκλώβισαν την ελληνική φρεγάτα στα ραντάρ των όπλων τους, διαμηνύοντας επί της ουσίας ότι «σας έχουμε στο στόχαστρο και είμαστε έτοιμοι να σας ρίξουμε».

Ο Έλληνας κυβερνήτης και το πλήρωμα αντέδρασαν με ψυχραιμία, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Θυμίζουμε πως οι Τούρκοι είχαν προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση και στην Λιβύη, παρενοχλώντας ηλεκτρονικά γαλλική φρεγάτα και βάζοντάς την στο… στόχαστρο και ξεσηκώνοντας έντονες αντιδράσεις στο Παρίσι, με το ΝΑΤΟ του Στόλτενμπερκ να σφυρίζει αδιάφορα.

Δείτε το ρεπορτάζ: